Logo de Havengids

Abonneer je op ons youtube kanaal @dehavengids

Maasboulevard 4
Havenmeester: Dhr. Gé Sillen
6041 LX Roermond
Tel.: 0475-318762 / 06-25376943
Website: www.rwvnautilus.nl
E-mail: info@rwvnautilus.eu

Roermond – Jachthaven RWV Nautilus

De Roermondse Watersport Vereniging Nautilus ligt op een unieke locatie: daar, waar de Roer uitmondt in de Maas, tegen het centrum van de stad Roermond.

Zonder de rivieren de Maas en de Roer zouden RWV Nautilus en de watersport in Limburg nooit geworden zijn wat ze nu zijn. Want uitgerekend bij de monding van de Roer in de Maas en op slechts 200 meter van de oude binnenstad is onze gezellige jachthaven gelegen. Een mooiere locatie, bijna letterlijk aan de Poort van Roermond, is eigenlijk  nauwelijks denkbaar.

Opgericht in 1953 als R.C.C. Roermondse Cano Club, werd in 1961 gekozen voor de naam ‘Nautilus’, Grieks voor zeeman. Onze haven is gelegen aan een mooie landtong waar het zomers goed toeven is. Naast het aanbieden van faciliteiten en activiteiten aan onze leden bieden wij ook voldoende passantenruimte aan in onze haven, zodat u al het moois dat zowel onze vereniging als Roermond in huis heeft, van nabij kunt ervaren. De ligplaatsen hebben allemaal prima faciliteiten.

Er is een watersportwinkel naast de deur, een gezellig restaurant annex terras en een ruim gesorteerde supermarkt en het Designer Outlet center met meer dan 200 merken winkels ligt op een steenworp van de haven. Er zijn mooie fietsroutes.

De jachthaven ligt op een afgesloten terrein, dat alleen toegankelijk is met een toegangscode. Tijdens het seizoen april t/m oktober is het havenkantoor elke dag geopend. De havenmeester is telefonisch altijd bereikbaar.

You cannot copy content of this page