De Havengids LOGO

Abonneer je op ons youtube kanaal @dehavengids

Kantoor Havendienst Gouda,
Rabatbrug, tel. 0182-516019.
Havenmeester, tel. 06-48135406.

Jachthaven Watersportvereniging Gouda,
Goudkade 55, tel. 06-14884345

Gouda – Gemeentehaven

Laat je verrassen door sfeervol Gouda

Ga op ontdekkingstocht door de middeleeuwse binnenstad van Gouda, wandel door de pittoreske straatjes en langs de mooie grachten en stap binnen bij de vele bezienswaardigheden. Bewonder de Sint-Janskerk, het sprookjesachtige stadhuis en Museum Gouda. Ontdek het Kaas- en  Ambachtenmuseum in de Goudse Waag en geniet er van een kaas- en wijnproeverij. Of leer alles over de Kamphuisen siroopwafel in de interactieve Kamphuisen Siroopwafelfabriek. Natuurlijk zet je hier je tanden in die heerlijk versgebakken siroopwafel. De wereld van Gouda Kaas leer je kennen in de interactieve Gouda Cheese Experience. Gouda en het Groene Hart ontdekken? Huur een step, fiets of e-chopper en maak gebruik van een van de mooie fietsroutes die bij VVV Gouda verkrijgbaar zijn! Of vaar naar de Reeuwijkse Plassen, een uniek natuurgebied dichtbij Gouda.

Shoppen in de Goudse Straatjes
Geniet op en rond de Markt van de horeca en gezellige terrassen. Lekker shoppen doe je bij de authentieke winkels, boetieks en galeries. Gouda heeft zelfs de eerste Fairtradestraat van Nederland: de Groenendaal. Elke donderdagochtend en zaterdag vind je op de Markt een warenmarkt. Of struin op woensdagen van juni t/m augustus eens lekker rond op Gouds Montmartre, de grootste openlucht antiek- en brocantemarkt van Nederland.

Gouda Kaasmarkt
Vanaf 6 april tot en met 31 augustus vindt elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur de Gouda Kaasmarkt plaats (niet op Koningsdag en niet op Hemelvaartsdag). Zie hoe de goudgele kazen met handjeklap om de beste prijs door de kaasboeren en -handelaren verhandeld worden. Leuk om te zien en op de foto te gaan met de kaasmeisjes en kaasboeren.

Aanmeren in Gouda
In de Goudse binnenstad en historische stadswateren zijn 200 aanlegplaatsen, vaak met elektra en drinkwatertappunten, voorzieningen aan wal en een gastvrije havenmeester.
*Er is tijdelijk geen sanitaire voorziening aanwezig. Kijk op www.gouda.nl voor de actuele informatie.

Kleine en middelgrote schepen kunnen terecht aan de Turfsingel, Kattensingel, Regentessenplantsoen, de Gouwe, Oost- en Westhaven. Jachten vanaf 12 meter zetten koers naar de Turfsingel. Historische schepen zijn welkom in de Museumhaven. In de Hollandsche IJssel zijn drijvende steigers voor passanten. Er zijn vuilwatercontainers en bij de havendienst krijg je een pas voor de afvalinzamelingspunten. Voor passanten is altijd plaats in de afgesloten jachthaven van Watersportvereniging Gouda aan de Kromme Gouwe; met basisvoorzieningen voor de waterrecreant en op slechts 15 minuten wandelen naar de binnenstad. Zie ook: www.watersportvereniging-gouda.nl

Bedieningstijden
Van 16 april t/m 15 oktober worden de bruggen en sluizen in de Goudse binnenstad bediend op:
– ma. t/m vr. 08.00 – 20.00 uur
– za. 08.00 – 18.00 uur
– zon- en feestdagen 09.00 – 18.00 uur
Enkele bruggen en sluizen hebben afwijkende tijden. Kijk voor een actueel en volledig overzicht van bedieningstijden en liggelden op www.gouda.nl
Meer weten over wat er te zien en te doen is in Gouda?
Kijk op de website van VVV Gouda: www.welkomingouda.nl

You cannot copy content of this page