Logo de Havengids

Abonneer je op ons youtube kanaal @dehavengids

Stadshaven Edam
Buitenhaven Zeevangszeedijk 7, Edam
Havenmeester: 06-22515210
Brugbediening: 06-39895671
Email: info@edammerhavens.nl
Website: edammerhavens.nl

Edam – Stadshaven

Graaf Willem V verleende Edam in 1357 stadsrechten, met een  directe verbinding met de toenmalige Zuiderzee, nu het  Markermeer.

De stadskern van Edam doet oude tijden herleven en is een bezoek meer dan waard (info VVV Edam). In het centrum zijn veel leuke winkeltjes, meerdere goede bakkers, een fantastische slager en meerdere goede restaurants. Vanaf eind juni tot eind augustus is er kaasmarkt op woensdag. Als u de haven van Edam binnenvaart, kunt u stuurboord afmeren langs de kade van de Stadshaven van Edam.

Stadshaven Edam heeft meerdere havens met alleen kadeplekken. Ligt u liever in de kom achter de sluis vlak voor het centrum, vragen wij u van tevoren even contact met ons op te nemen voor een plek. Vaak meren hier de grotere  schepen aan van de ‘bruine vloot’.

Als u door de Kettingbrug vaart komt u in het pittoreske centrum van Edam terecht, in de Nieuwe haven en in het  verlengde kunt u nog afmeren aan Het Klein Westerbuiten, gelegen tegen de Purmerringvaart. De havens en de 7  bruggen worden met veel enthousiasme beheerd door het bedrijf Maritiem Waterland van Nicolien van den Brink,  opgegroeid in de watersport.

You cannot copy content of this page