De Havengids LOGO

Abonneer je op ons youtube kanaal @dehavengids

Nabij Moleneind Zuidzijde 71
9203 ZW Drachten
Tel.: 06-23238367

Drachten – Passantenhaven Moleneind

Passantenhaven centrum Drachten.

Nadat de Drachtstervaart opnieuw is uitgegraven is het mogelijk om het centrum van Drachten te bereiken voor motorboten met een maximaal doorvaarthoogte van 2,95 meter. De gemeentelijke passantenhaven ligt in het centrum op loop afstand van gezellige restaurants, winkels en speciaalzaken. Drachten is een bruisende plaats waar regelmatig evenementen plaats vinden. Meer informatie hierover is te vinden op www.zuidoostfriesland.nl en www.opendrachten.nl.

Omgeving
Het karakteristieke coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden, de prachtige bossen en landgoederen bij Beetsterzwaag en het Nationaal Park de Âlde Feanen omsluiten Drachten en zijn per voet en fiets uitstekend te verkennen. Drachten ligt langs de Lits-Lauwersmeerroute en heeft voor de watersport een goede aansluiting op de turfroute richting Zuidoost Friesland. Kijk voor meer informatie op www.turfroute.nl.

Voorzieningen passantenhaven
De passantenhaven heeft verschillende voorzieningen, waaronder watertappunten, elektra-aansluitingen, vuilwaterpomp en een nieuwe toilet- en douchegelegenheid.  Aanmelden bij de haven gaat via een aanuit.net-systeem. Via een app op uw smartphone, via de website www.aanuit.net of telefonisch betaalt u een overnachting en/of activeert u de gewenste voorziening(en). Op afroep is een havenmeester beschikbaar om u waar nodig ondersteuning te bieden. De havenmeester kan u ook informatie geven over de omgeving. De haven heeft 26 ligplaatsen met gemakkelijke op- en afstapmogelijkheden.
Graag tot ziens!

Benieuwd naar Drachten? Wij zien u graag terug in onze passantenhaven om te genieten van alles wat Drachten en omgeving te bieden heeft.

You cannot copy content of this page