De Havengids LOGO

Abonneer je op ons youtube kanaal @dehavengids

WSV De Broekerhaven
Zuiderdijk 1A
1611 MC BOVENKARSPEL
Tel. havenmeesters: 06-21404698
Email: havenmeesters@broekerhaven.com
Website: www.wsvdebroekerhaven.nl

Bovenkarspel – WSV De Broekerhaven

Verenigingshaven WSV De Broekerhaven ligt direct ten zuiden van het naviduct van Enkhuizen aan het Markermeer. De haven bestaat al meer dan 50 jaar en wordt
geheel gerund door vrijwilligers. Het team van havenmeesters is bereidwillig en zal u altijd hartelijk ontvangen in het rustige haventje.

Aan de buitenzijde liggen zo’n 40 zeilboten en in de binnenhaven, naast de historische Overhaal, liggen ook ongeveer 40 motorboten. Het is een pittoresk haventje met naastgelegen een zwemstrandje en een ruim grasveld. In de zomer recreëren daar ook veel mensen uit de omgeving.

De haven beschikt over leenfietsen waarmee passanten naar de nabijgelegen supermarkt kunnen gaan of een rondje kunnen fietsen in de omgeving. Het mooie Zuiderzee stadje Enkhuizen ligt op slechts 2 kilometer en kent vele restaurants, winkels en weekmarkt op woensdag. Ook in Bovenkarspel is een groot winkelcentrum, Het  Streekhof, met vele winkels en een weekmarkt op donderdag. Verder zijn er in de buurt ook restaurantjes. Het station Bovenkarspel- Flora ligt slechts op 1 kilometer van de haven. Bij het station is ook een grote speeltuin en een molen met horecagelegenheid die u kunt bezoeken.

 

You cannot copy content of this page