Logo de Havengids

Abonneer je op ons youtube kanaal @dehavengids

Lagendijk 41
1911 MT Uitgeest
Tel: 0251-313553
E-mail: info@zwaansmeer.nl
Website: www.zwaansmeer.nl

Uitgeest – Jachthaven Zwaansmeerpolder

Jachthaven Zwaansmeerpolder, beheerd door de Stichting Jachthaven Zwaansmeerpolder, is de thuishaven van Zeil en Watersport Vereniging Uitgeest.

Een duidelijk herkenningspunt is de zwaan op het dak van restaurant “Havenrijk” tegenover de haveningang. Hier kunt u op één van de twee terrassen genieten van het uitzicht en hetgeen de kaart biedt. Tot de haven behoort een camping. Op beide terreinen zijn verschillende speeltoestellen te vinden voor de kinderen. Het sanitair gebouw beschikt naast de gangbare voorzieningen over een voor invaliden aangepast toilet. Bij het milieustation kunt u al uw afval kwijt. De afzuiginstallatie voor fecaliëntanks en oliehoudend bilgewater vind u bij de botenlift. Parkeren op het haventerrein is gratis.

Naast de haven is een kanoverhuurbedrijf. Op de ondiepe wateren ten zuiden van de dijk kan men mooie, veilige
kanotochten maken. Tegenover de camping vindt u een zwemmeertje met speelweide. Naast de camping treft u een
zwemstrandje aan, een ideale plek om zowel te zwemmen in – als te surfen op het meer.

Op een paar honderd meter afstand, bij de jachthaven Uitgeest, is een zeilmakerij gevestigd en even verderop kunt u bij “Lekker aan de Haven” verse broodjes kopen. Het dorp Uitgeest met een supermarkt, winkelcentrum en postkantoor is ca. 3 km van de haven verwijderd en goed bereikbaar. U kunt gebruik maken van gratis leenfietsen.

Passanten kunnen zich buiten kantoortijd melden middels de QR-code op de meldsteiger en bij de ingang van de camping. Men kan tevoren het havenkantoor bellen voor een ligplaats.

You cannot copy content of this page