Logo de Havengids

Abonneer je op ons youtube kanaal @dehavengids

Lingehaven Gorinchem
Tel.: 0183-659314
E-mail: lingehaven@gorinchem.nl
Website: www.lingehavengorinchem.nl

Gorinchem – Lingehaven

Door velen wordt de Lingehaven in Gorinchem beschreven als de verrassing in de vesting. Wie de haven binnenvaart via de smalle Lingesluis weet wel waarom. De passantenhaven loopt dwars door de oude, schilderachtige binnenstad. Met leuke winkels, smakelijke restaurants, theaters en een bioscoop om de hoek is het een perfecte uitvalsbasis voor uw boottrip!

Het hele seizoen geldt de Lingehaven als de plaats waar u als passant kunt overnachten. De Lingehaven beschikt in totaal over circa 85 ligplaatsen om te overnachten. De haven met Blauwe Vlag en Groene Wimpel is voorzien van een goed verzorgd voorzieningengebouw met douches, toiletten en een wasruimte met wasmachine en droger.

Er zijn geen vaste ligplaatsen: bij aankomst kiest u zelf een vrije plaats uit aan de langsteigers of in de boxen. Tussen de Lingesluis en de Peterbrug zijn er zo’n 25 ligplaatsen zonder brughoogtebeperking. Vanaf de andere kant kunnen  schepen tot een hoogte van 3,60 meter de haven binnenvaren. U kunt niet reserveren, alleen als u met een groep of watersportvereniging wilt overnachten. Van oktober tot april biedt de Lingehaven prachtige winterligplaatsen voor  schepen met een lengte tot 30 meter. En dat tegen een aantrekkelijk maandtarief!

AanUit.net
Havengeld, stroom en water kunt u digitaal voldoen vanaf uw boot met de app van AanUit.net. Bij aankomst meldt u zich aan in de app en bij vertrek meldt u zich weer af. De factuur van uw verblijf ontvangt u aan het einde van de  maand. Ook de wasmachines en droger zet u gemakkelijk aan met AanUit.net. De codes voor het sanitairgebouw en wifi ontvangt u na aanmelding. Komt u er niet uit met de app? Op het kantoor naast de Lingesluis helpen wij u graag.

Altijd op de hoogte
Meer weten? Ga naar www.lingehavengorinchem.nl. Daar vindt u meer informatie over de haven, onze evenementen Open Havendag en Botenbeurs en wordt u op de hoogte gehouden over allerlei leuke activiteiten in Gorinchem en  omgeving. Ook leuk: stap tijdens uw bezoek aan de haven eens op een andere boot – de veerponten van Riveer – en ontdek de prachtige omgeving. Genoeg te doen! Op het havenkantoor zijn wij altijd beschikbaar voor vragen of tips
over de stad en omgeving.

You cannot copy content of this page