Door de ligging aan het water zijn er in en rond Hellevoetsluis veel activiteiten op het gebied van watersport. Maar ook de liefhebbers van strand, water en cultuurhistorie kunnen hier hun hart ophalen.

Het hele jaar heeft Hellevoetsluis evenementen die voor iedereen wat te bieden hebben. Bezoek bijvoorbeeld Vestingcode, het gratis festival met optredens op bijzondere plekken in de historische vesting van Hellevoetsluis. Of kijk eens naar een demonstratie ‘schieten met historische kanons’ van de Hellevoetse kanonniers.
Hellevoetsluis was eeuwenlang de belangrijkste Hollandse marinehaven. Grote zeehelden zoals Maarten Tromp en Michiel de Ruyter hadden in Hellevoetsluis hun thuishaven. Piet Hein bracht in Hellevoetsluis zijn op de Spanjaarden buitgemaakte ‘Zilvervloot’ ons land binnen. Duikt u mee in de rijke historie van deze vestinghaven en de andere monumenten en musea?

www.bezoekhellevoetsluis.nl

   

Een heerlijke fietstocht over de dijken en langs het Haringvliet, of een wandeling door de straten van de Vestinghaven. Varen op het Haringvliet en ronduit genieten van het weidse uitzicht. Een hapje eten in een van de gezellige restaurants of genieten van live muziek in een muziekcafé. In Hellevoetsluis is er voor iedereen genoeg te zien, te doen en te beleven!