Hellevoetsluis was eeuwenlang de belangrijkste Hollandse marinehaven. Grote zeehelden zoals Maarten Tromp en Michiel de Ruyter hadden in Hellevoetsluis hun thuishaven. Piet Hein bracht in Hellevoetsluis zijn op de Spanjaarden buitgemaakte ‘Zilvervloot’ ons land binnen. Duikt u mee in de rijke historie van deze vestinghaven en de andere monumenten en musea? Het hele jaar heeft Hellevoetsluis evenementen die voor iedereen wat te bieden hebben.

Bezoek Vestingcode, het gratis festival met optredens op bijzondere plekken in de historische vesting van Hellevoetsluis. Beleef onze beroemde en bruisende Vestingdagen. Of kijk eens naar een demonstratie ‘schieten met historische kanons’ van de Hellevoetse kanonniers. www.bezoekhellevoetsluis.nl

   

Een heerlijke fietstocht over de dijken en langs het Haringvliet, een wandeling door de straten van de Vestinghaven of een uitdagend uurtje klimmen en klauteren bij Aquapark Splash.
Varen op het Haringvliet en ronduit genieten van het weidse uitzicht. Een hapje eten in een van de gezellige restaurants of genieten van live muziek in een muziekcafé. In Hellevoetsluis is er voor iedereen genoeg te zien, te doen en te beleven!