Medemblik leeft, Medemblik schittert Medemblik is the place to be..Medemblik, een stad waar we trots op zijn. We, dat zijn de tientallen vrijwilligers en het vrijwilligersbestuur van de Stichting Evenementen Medemblik (STEM) die Medemblik op de kaart zetten en laten zien waar een kleine stad groot in is. Maar liefst zeven grote evenementen worden elk jaar georganiseerd in de pittoreske binnenstad en op en langs de Oosterhaven. Duizenden bezoekers genieten ieder jaar weer van de mooie reuring. Ons  motto is dan ook ‘Beleef Medemblik’!
Zeven totaal verschillende grote gratis evenementen, zodat er voor elk wat wils is. Gelet op de vele duizenden bezoekers, onder wie veel toeristen en gasten die met hun boot in de haven van Medemblik liggen, zeer aantrekkelijk!

 


Dit jaar staan de zeven grote STEM-evenementen gepland op:
Truckfestival: 13 mei (fantastische trucks staan te schitteren)
Korenfestival: 9 juni (muziek vult de stad door 10-tallen koren)
Oldtimerdag: 22 juli (schitterende oldies vullen de Nieuwstraat)
Zomermarkt: 14 en 21 juli en 4 augustus (thema-, en goederenmarkt)
Waterweek: 11, 12 en 13 augustus (zie hieronder)
Intocht Sinterklaas: 17 november
Dickensdag: 7 december (markt: terug in de tijd van Dickens,met o.a. zo'n 100 figuranten)
Websites: www.stemmedemblik.nl en www.inmedemblik.nl voor nadere informatie over aanvangstijden, deelnemers en exacte locatie.

        

Westfriese Waterweek Medemblik
In het tweede weekend van augustus vindt jaarlijks de Westfriese Waterweek Medemblik plaats. Een driedaags, grotendeels gratis, evenement dat zijn weerga niet kent met jaarlijks zo'n 10.000 bezoekers. Ook in 2018 weer een klinkend programma met:
Vrijdag 10 augustus (vanaf 18.00) culinair aan de kade. Zo'n 600 gasten genieten langs de haven van de culinaire hoogstandjes van 6 restaurants (kaarten tegen betaling verkrijgbaar bij de restaurants).
Zaterdag 11 augustus (vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur) nautische dag met o.a. Schepen van de Koninklijke Marine, historische reddingsboten, rondvaarten, de robuuste Kamper Kogge, visrokerij, historische schepen, binnenkomst zwemmarathon Stavoren-Medemblik. Vanaf 20.00 uur op het ponton in de Oosterhaven een gratis licht-klassiek concert met Marco Bakker en het Noord-Hollands Jeugd fanfareorkest. Naast een duizendkoppig publiek op de kade ook vele tientallen schuiten en sloepen rondom het ponton.
Zondag 12 augustus (vanaf 12.00 uur) nog de gelegenheid o.a. de marineschepen te bezichtigen en vanaf 12.30 uur spectaculaire drakenbootraces in de Oosterhaven.