De Unie is een landelijke vereniging van enthousiaste pleziervaarders met een heel kostbaar gezamenlijk bezit van vijf recreatie terreinen. De leden houden van het varen en het water en hebben de gelegenheid heerlijk tot zichzelf te komen, afgemeerd aan een van de prachtige terreinen. Onze leden vinden aan onze terreinen altijd een goede plek voor hun schip om aan te meren. 

Proef de sfeer van het oudste havengebied van Antwerpen in een van de ontelbare restaurants of café’s met zicht op de monumentale pakhuizen.

Aanleggen in een sfeervolle omgeving

Als recreatievaarder weet je hoe prettig het is om op het water te zijn. Beroepsschippers maken voor hun werk gebruik van hetzelfde vaarwater, dus het kan druk zijn op het water. Om samen veilig te varen is het belangrijk dat alle vaarweggebruikers rekening met elkaar houden, onder andere door de vaarregels te kennen en zich ernaar te gedragen. En door rekening met elkaar te houden op het water. Varen doe je namelijk samen!

Aan het Haringvliet ligt het pittoreske stadje Hellevoetsluis! Maak kennis met de rijke maritieme historie en het roemruchte verleden van deze unieke vestinghaven.

 

Zeven totaal verschillende grote gratis evenementen, zodat er voor elk wat wils is. Gelet op de vele duizenden bezoekers, onder wie veel toeristen en gasten die met hun boot in de haven van Medemblik liggen, zeer aantrekkelijk! Ons motto is dan ook ‘Beleef Medemblik’!

Een robuuste vesting met een even onuitwisbare als onbetwiste (maritieme) historie en traditie.

Veilig, duurzaam en schoon
Recreëren op het water. Voor velen is dat de ultieme ontspanning. En natuurlijk is het dan fijn als u, tijdens een tussenstop in de jachthaven, de zekerheid hebt van goede voorzieningen en veiligheid. En die zekerheid heeft u, als u aanlegt in een jachthaven met de Blauwe Vlag.

Gladde steigers door algen en mossen zijn een probleem in jachthavens. Deze zijn moeilijk te reinigen. Hogedrukreiniging is arbeidsintensief, kostbaar, doet preventief niets en tast de steiger aan. Het gebruik van biologische of chemische producten is niet toegestaan bij open water.

Het Paterswoldsemeer dat in het noorden van het meer overgaat in het Hoornsemeer is een mooi gebied om te recreëren en van de natuur te genieten.