Als recreatievaarder weet je hoe prettig het is om op het water te zijn. Beroepsschippers maken voor hun werk gebruik van hetzelfde vaarwater, dus het kan druk zijn op het water. Om samen veilig te varen is het belangrijk dat alle vaarweggebruikers rekening met elkaar houden, onder andere door de vaarregels te kennen en zich ernaar te gedragen. En door rekening met elkaar te houden op het water. Varen doe je namelijk samen!

Aan het Haringvliet ligt het pittoreske stadje Hellevoetsluis! Maak kennis met de rijke maritieme historie en het roemruchte verleden van deze unieke vestinghaven.

 

Medemblik, een stad waar we trots op zijn. We, dat zijn de tientallen vrijwilligers en het vrijwilligersbestuur van de Stichting Evenementen Medemblik (STEM) die Medemblik op de kaart zetten en laten zien waar een kleine stad groot in is. Maar liefst zeven grote evenementen worden elk jaar georganiseerd in de pittoreske binnenstad en op en langs de Oosterhaven.
Duizenden bezoekers genieten ieder jaar weer van de mooie reuring. Ons motto is dan ook ‘Beleef Medemblik’!

Een dagje stoer en energiek Den Helder. Den Helder, een robuuste vesting met een even onuitwisbare als onbetwiste (maritieme) historie en traditie. Puur, stoer en robuust, misschien zelfs een tikkeltje rauw. Dat is Den Helder.

Veilig, duurzaam en schoon
Recreëren op het water. Voor velen is dat de ultieme ontspanning. En natuurlijk is het dan fijn als u, tijdens een tussenstop in de jachthaven, de zekerheid hebt van goede voorzieningen en veiligheid. En die zekerheid heeft u, als u aanlegt in een jachthaven met de Blauwe Vlag.

Gladde steigers door algen en mossen zijn een probleem in jachthavens. Deze zijn moeilijk te reinigen. Hogedrukreiniging is arbeidsintensief, kostbaar, doet preventief niets en tast de steiger aan. Het gebruik van biologische of chemische producten is niet toegestaan bij open water.

Het Paterswoldsemeer dat in het noorden van het meer overgaat in het Hoornsemeer is een mooi gebied om te recreëren en van de natuur te genieten.