‹ Terug naar het zoekoverzicht

Leiden_gemeentehaven_logo

Leiden - Gemeentehaven

Havenkantoor: op de Schrijversbrug
Tel.: 071-5219675

 

Leiden - Gemeentehaven

De geschiedenis van Leiden weerspiegelt zich in het water. De historische binnenstad telt maar liefst 28 kilometer aan aaneengesloten grachten en singels.
Leiden_gemeentehaven_foto1

Deze voeren u langs vele historische gebouwen met prachtige gevels. Varend door Leiden passeert u beroemde musea en pittoreske hofjes waar u meestal voor de deur aan kunt leggen. Leiden is daarnaast een prima vertrekpunt voor mooie dagtochten in de omgeving. De Kaag en het Braassemmermeer liggen op vaarafstand.

De lage kades van de Leidse binnenstad bieden een ruime keuze aan eet- en drinkgelegenheden waar u voor de deur kunt aanleggen. Op strategische plaatsen vindt u sloepensteigers of ringen in de kade waar u aan kunt vast leggen. Leiden beschikt over twee havens. De haven bij de Beestenmarkt is ingericht voor dagtoeristen. Hier kunt u dus niet overnachten.

In de passantenhaven aan de rand van de binnenstad kunt u wel overnachten. Wilt u overnachten in de passantenhaven? Dan kunt u zich na doorvaart door de 2 bruggen melden bij de havenmeester die een ligplaats toewijst. Bij voldoende ruimte kunt u kiezen uit een ligplaats in het hart van het havengebied of een iets rustiger plaats aan het Ankerpark. Beide locaties bieden stroomvoorzieningen bij de ligplaats. Voor meer informatie over de brugbediening kunt u contact opnemen met de brugwachters via het telefoonnummer 071-5219675.


Leiden_gemeentehaven_foto2

 

 

images/havens/leiden_gemeentehaven.JPG