‹ Terug naar het zoekoverzicht

Passantenhaven Maassluis
Havenkantoor/brugwachter:
Hoek Haven/Laan 1940- 1945 (bij Koepaard brug)
Tel.: havenmeester: 010-5912852
VHF 68
Website: www.ervaarmaassluis.nl
/passantensteiger

 

Maassluis - Passantenhaven

Passantenhaven in maritiem, historisch Maassluis. Eerste stad aan het Scheur vanaf de Noordzee (ingang Nieuwe Waterweg) & een must-see!


Prachtig Maassluis heeft een haven voor passanten aan de Geerkade West voor pleziervaart en jachten. Als eerste stad aan het Scheur biedt Maassluis een perfecte uitvalsbasis voor pleziervaart.

De drijvende stijger in de passantenhaven biedt 19 ligplaatsen voor zeil- en motorjachten tot circa 15 meter lengte met een breedte van maximaal 4 ½ meter. De haven beschikt over facilitaire voorzieningen die zijn ondergebracht in de monumentale Groote Kerk op het enige kerkeiland in Nederland. De havenmeester heeft het beheer over de passantenhaven. Hij is uw aanspreekpunt tijdens een verblijf.In de passantenhaven vindt u op het informatiebord informatie over hoog- en laagwaterstanden, draaitijden van de bruggen en Monstersche Sluis, vaaradviezen en belangrijke telefoonnummers. Tevens vindt u hier een plattegrond van Maassluis met o.a. de route naar Ervaar Maassluis Info waar u alle informatie krijgt over de evenementen en activiteiten in de stad. Daarnaast vindt u actuele informatie over de stad, de kalender en de weg naar de winkels.

Tijdens het vaarseizoen biedt de passantenhaven een uitstekende manier om Maassluis te bezoeken. De vele monumenten, de sleepboten, het historisch stadshart, gezellige restaurants, de oude Trekvaart naar Midden-Delfland en de historische scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’: dit alles vindt u op loopafstand. De passantenhaven biedt plaats om uw boot te laten overwinteren in de periode van 15 oktober tot 15 april voor € 250,00 per schip. Voor reserveringen is de havenmeester bereikbaar.