‹ Terug naar het zoekoverzicht

Lingehaven Gorinchem
Tel.: 0183 659 314
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.lingehavengorinchem.nl Gorinchem - Lingehaven

Verrassing in de vesting.Door velen wordt de Lingehaven in Gorinchem beschreven als de verrassing in de vesting. Wie vanaf de Merwede via de smalle Lingesluis binnenvaart weet wel waarom. De haven loopt dwars door de oude, schilderachtige binnenstad. Met leuke winkels, smakelijke restaurants, theaters en een bioscoop om de hoek is het een perfecte uitvalsbasis voor uw boottrip!

Gezellige passantenhaven voor individuen en groepen
Het hele seizoen geldt de Lingehaven in Gorinchem als de plaats waar u als passant kunt overnachten. De Blauwe Vlag haven is voorzien van een goed verzorgd voorzieningengebouw met douches, toiletten en een wasruimte en brede steigers. Er zijn geen vaste ligplaatsen; bij aankomst kiest u gewoon zelf een vrije plaats uit. U kunt dus niet reserveren, alleen al  u met een groep of een watersportvereniging wilt overnachten. Schepen hoger dan 3,50 meter kunnen het beste via de Lingesluis binnenvaren, vanwege de drie vaste bruggen over de uitgestrekte haven. Eenmaal afgemeerd meld u zich aan bij het kantoor naast de sluis.
Vergeet daarbij uw groene stempelkaart niet – deze is onbeperkt geldig. Heeft u vier stempels verzameld en een volle kaart? Dan is de eerstvolgende nacht gratis! Geen straf in een haven die in 1981 werd aangewezen als beschermd rijksmonument.

Prachtige winterligplaatsen in binnenstad
Van oktober tot april biedt de Lingehaven prachtige winterligplaatsen voor schepen met een lengte tot 30 meter. En dat tegen een aantrekkelijk maandtarief. U kunt de maand in laten gaan op een datum naar keuze; enige voorwaarde is dat u uiterlijk 30 april weer vertrekt, want dan begint het seizoen. Als winterligger kunt u tevens gebruik maken van de speciale voorzieningen voor stroom en water. Altijd op de hoogte?
Meer weten? Ga naar www.lingehavengorinchem.nl. Daar vind u meer informatie over de haven en word u ook op de hoogte gehouden over allerlei leuke activiteiten in Gorinchem en omgeving. Zo is de Lingehaven tweemaal per jaar het decor van leuke evenementen: de Open Havendag op 25 mei 2019 en de Boten-beurs op 27 en 28 september 2019. Ook leuk: stap tijdens u bezoek aan de haven eens op een andere boot – de veerponten van Riveer – en ontdek de prachtige omgeving. Genoeg te doen!