‹ Terug naar het zoekoverzicht

Jachthaven Breskens

Oosthavendam 3
4511 AZ Breskens
Tel.: 0117- 381902
VHF: kanaal 31
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.jachthavenbreskens.nl 

Breskens - Jachthaven Breskens

De jachthaven van Breskens met haar 580 ligplaatsen en plaats voor meer dan 100 passanten en een open en beschutte toegang tot de stromende Westerschelde is uitermate gunstig gelegen als uitvalsbasis naar de havens aan de Belgische, Franse en Engelse kust.



Bij minder gunstige weersomstandigheden is er altijd de mogelijkheid uit te wijken naar het Veerse Meer, de Oosterschelde of de Westerschelde richting Antwerpen. Respecteer bij het aanlopen en uitvaren van Breskens altijd de rode stompe ton VH2 (bij aanlopen aan BB en na het uitvaren aan SB). Na het binnenvaren ligt de ingang van de jachthaven met de meldsteiger (VHF 31) aan uw BB zijde.
De naastgelegen ruime vissershaven geeft een beschutte en gemakkelijke gelegenheid om zeilen te zetten of te strijken en de aanloop is op een enkele visserman of zandschip na vrij van de grote zeevaart.

Het restaurant bij de haven biedt een prachtig uitzicht op de Westerschelde en het visserijmuseum boven de vismijn is zeker een bezoek waard. Het centrum met de vele goede eetgelegenheden is op loopafstand van de haven. Gratis fietsen zijn beschikbaar bij het havenkantoor om de supermarkt en winkels te bezoeken.
Aan de haven liggen een bunkerstation, 2 jachtwerven met een botenlift en -kraan, een scheepstimmerman, een watersportzaak, een mastenmaker.

Het Zeeuws Vlaamse achterland met haar uitgebreide akkers, waterpartijen en dorpen is mooi om op de (huur)fiets te doorkruisen en de culturele en monumentale Vlaamse steden Brugge, Gent en Knokke zijn gemakkelijk met de openbare busdienst te bereiken.