‹ Terug naar het zoekoverzichtHarlingen - W.S.C. De Leeuwenbrug
Watersportcentrum
“De Leeuwenbrug” B.V.
Havenkantoor: Noorderhaven 34
8861 AN Harlingen
Havenmeester: Richard van Stekelenburg
Telefoon: 0517-415666
telefax: 0517-415047
Tel. Havenmeester: 06-53846734
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.interharbours.com

Harlingen - W.S.C. De Leeuwenbrug

W.S.C. De Leeuwenbrug is de eigenaar van de jachthavens in het centrum van Harlingen. Deze hebben een capaciteit van ongeveer 100 passanten plaatsen en 92 vaste plaatsen.

De haven is verdeeld in de Noorder- en de Zuiderhaven en zijn beide getijdehavens; de Noorderhaven is geschikt voor schepenmet een diepgang tot 2.20m en de Zuiderhaven is voor de grotere en dieper stekende schepen. Bij een getij van nap > 1.10m sluiten de hoogwater deuren. De sluitingsduur is gemiddeld 1 uur voor tot 1 uur na hoogwater, afhankelijk van de wind. (aanlandige wind = opstuwing). Op de steigers en de kades is 230V en drinkwater beschikbaar. Vrije boxen kunnen worden gebruikt door passanten en worden aangegeven door een groen bordje; staat een box op rood dan is deze niet beschikbaar en mag men aan de kade afmeren. Voor beide havens is nieuw sanitair (2017) voorzien in het havenkantoor Noorderhaven 34.

In de Zuiderhaven zijn toiletten beschikbaar in een drijvende unit. Rondom de havens zijn vuilcontainers geplaatst. De benodigde codes zijn bij de havenmeester te verkrijgen. Door de unieke ligging van de jachthaven midden in het centrum van het schitterende Harlingen,een van de oudste steden van Nederland, zijn winkels zoals supermarkt, bakkers, watersport en diverse zeer gezellige eeten drinkgelegenheden op loopafstand bereikbaar. Harlingen is een uitstekende uitvalbasis voor een tocht over de wadden en naar haar eilanden of verder, maar ook is het binnenland van Friesland d.m.v. het Van Harinxmakanaal direkt te bereiken.

Door de ruime ervaring opgedaan in het verleden is de havenmeester in staat op uw meeste vragen over het wad en ruim vaarwater antwoord te geven.