‹ Terug naar het zoekoverzichtZandkreekweg 4a
4471 NG Wolphaartsdijk
Secretariaat
Tel.: 0113-586089
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Havenkantoor
Tel.: 0113-586103
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Waypoint passantensteiger 51"32.971' N 3"49.122' E

 

  

Wolphaartsdijk - WSV Wolphaartsdijk 

Welkom bij familiehaven WSVW in Wolphaartsdijk!

 

Watersportvereniging Wolphaartsdijk (WSVW) is een vereniging met meer dan 900 leden. Wij beschikken over ruim 530 ligplaatsen aan het Veerse Meer. De WSVW staat al bijna 60 jaar bekend als een gezellige, moderne familiehaven. We zijn lid van het Watersportverbond en met veel vrijwilligers zijn wij actief op allerlei watersport gerelateerde gebieden op en rond de haven. Op loopafstand hebben we een aantal goede restaurants, een watersportwinkel en een supermarkt. Daarbij hebben we leenfietsen beschikbaar.

Haventeam
Het haventeam is het gezicht van de haven, en bestaat uit Hans Colijn, Erwin Beije en René Poortvliet, (havenmeesters) en Kim van de Klundert, (secretariaat). Als haventeam zijn zij de gastheren en gastvrouw voor de leden en passanten op de haven. De havenmeesters zorgen ervoor dat de haven er netjes bij ligt, coördineren en organiseren de winterberging en het kranen, geven ligplaatsen uit, assisteren bij werkzaamheden en festiviteiten. Het secretariaat is onderdeel van het haventeam en verzorgt de administratie. Iedereen van het haventeam is in bezit van een BHV certificaat. 

Een schitterende moderne haven dankzij de havencommissie
Onze havencommissie is verantwoordelijk voor de havens, terreinen en gebouwen. We beschikken over een eigen kraan waarmee boten tot 20 ton uit het water kunnen worden gehesen en met behulp van moderne transportmiddelen elders op ons terrein kunnen worden geparkeerd voor stalling en onderhoud. Recent heeft er een ingrijpende herinrichting van onze haven plaatsgevonden, waardoor we weer klaar zijn voor de toekomst.

We zijn trots op ons clubhuis!
Clubhuis “het Oorlam” heeft een gezellige bar en een fraai buitenterras op hoogte met een top uitzicht over het Veerse Meer. Mede door de gezelligheid en aantrekkelijke prijzen van hapjes en drankjes wordt ons clubhuis druk bezocht. Het Oorlam is 24 uur per dag voor de leden en onze passanten toegankelijk en de “gratis” koffie staat altijd voor u klaar.

Veel zeilactiviteiten door de jeugdcommissie
Onze actieve jeugdcommissie organiseert veel activiteiten. Voor Zeilers in de dop van4 tot 7 jaar is er een “Spetterclub”, waarbij kennis wordt gemaakt met de watersport en de haven en veel vriendjes worden gemaakt. Vanaf 7 jaar kunnen zeilertjes in de pré-groep spelenderwijs de beginselen van het zeilen aanleren en kennismaken met de Optimist. Vanaf 8 jaar zijn er lessen voor beginners en gevorderden in een eigen Optimist, waarmee de diploma’s CWO 1 tot en met 3 kunnen worden behaald. Vervolgens kan de jeugd zich verder ontwikkelen op zeilgebied in een Splash, Laser, RS-Tera, of RS Feva. Daarnaast zijn er ook trainingen voor de wedstrijdzeilers. De jeugd vanaf 7 jaar beleeft elk jaar veel plezier met elkaar tijdens het Optifun weekend en voor de middelbare scholieren wordt door het eigen jeugdbestuur een jongerenweekend georganiseerd met veel verrassende activiteiten. Eigenlijk teveel om op te noemen!

Deelname aan wedstrijden onder leiding van de wedstrijdcommissie
De wedstrijdcommissie organiseert zowel in de zomer als in de winter clubwedstrijden. Daarnaast nemen leden van onze vereniging deel aan regionale zeilwedstrijden, zoals de Delta Combi. Op hoger niveau wordt door ons deelgenomen aan het Eredivisie Zeilen met een J70.

Georganiseerde toertochten en feesten door de recreatiecommissie
De recreatiecommissie zorgt voor een grote verscheidenheid aan toertochten, cursussen en feesten, waaronder het befaamde jaarlijkse “Mosselfeest”.

Communicatie
In ons clubblad “De Vaan" informeren wij onze leden 5x per jaar over onze verenigingsplannen en verschijnen verslagen van activiteiten. Verder verzorgen wij maandelijks een digitale nieuwsbrief. Uiteraard worden alle activiteiten actief gepromoot via onze eigen website (www.wsvw.com). Daarbij beschikken we over een forum wat alleen voor de leden toegankelijk is.

Veiligheid en openheid
Wij hechten veel waarde aan veiligheid op onze haven. Het terrein van de WSVW is daarom enerzijds degelijk afgesloten, maar anderzijds zeer toegankelijk voor onze leden en gewaardeerde passanten. Orde, netheid en milieubewustzijn zorgen ervoor dat de WSVW jaarlijks de blauwe vlag mag hijsen!

Wij wensen u een prettig verblijf op onze haven of hopen u spoedig te mogen verwelkomen.