‹ Terug naar het zoekoverzicht

 

I-PUNT S’DAM
Lange Kerkstraat 39
3111 NN Schiedam
Tel.: 010 473 30 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schiedam - Alle Havens

S’DAM WATERSTAD

Varen door klein Amsterdam. Dat is varen door Schiedam met haar imposante monumentale pakhuizen en distilleerderijen, authentieke bruggen en historische schepen. In en om het historische centrum zijn 7 jachthavens met voorzieningen waar levensgenieters met de boot kunnen aanleggen. Dit kan in de buurt van één van de grootste molens ter wereld, een distilleerderij waar ze de lekkerste gins, jenevers of likeuren maken, een terrasboot of in de buurt van de weidse Maas. Schiedam is te bereiken via de Schie of vanaf de Nieuwe Waterweg.

S’DAM DISTILLERS DISTRICT

Van generatie op generatie is Schiedam dé broedplaats voor distilleerderijen van jenever en gin. In het Nationaal Jenevermuseum Schiedam vind je het hele jaar door alles over deze typisch Schiedamse drank. Trek in Bobby's, Loopuyt of Catz Gin? Boek dan één van de gintours bij I-Punt S'DAM of vraag naar een Schiedamse gin in één van de cafés of restaurants.

STRUINEN DOOR DE STAD

Schiedam is een stad van ontwerpers en kunstenaars. Bezoek zeker het Stedelijk museum Schiedam, de Ketelfactory of één van de kunstgaleries. Boven de huizen zie je de hoogste molens van de wereld uitsteken. Hou je van streekproducten, bakken en ambacht? Ga dan naar molen De Walvisch waarin een molenwinkel en het molenmuseum gevestigd zijn. Van daaruit kun je makkelijk zelf een molenroute lopen. Een keer in een andere boot zitten en de verrassende verhalen over Schiedam horen? Boek dan een tocht met de Fluisterboot. Tickets zijn verkrijgbaar bij I-Punt S’DAM of via www.sdam.nl.

Van mei tot en met december vinden er vele evenementen in de stad plaats met in september het hoogtepunt voor de watersportliefhebber: de Brandersfeesten met het watersportweekend en de gondelvaart.


Jachthavens

Aanmeren in Schiedam kan in het historisch stadscentrum. Ook heeft de stad 7 jachthavens waar passanten welkom zijn. Op www.sdam.nl vind je de gegevens en faciliteiten van:
• Watersportvereniging De Schie
• Watersportvereniging De Vrije Liggers
• Passantenhaven Floryn
• Lange Haven
• Watersportvereniging Nieuwe Haven
• Jachtclub Schiedam
• Watersportvereniging De Samenwerking
• Watersportvereniging Nieuwe Waterweg
• Watersportvereniging Volharding

De Jachthavens hebben een centrale ligging, met vaak een supermarkt in de buurt en zijn van verschillende gemakken voorzien, zoals douches, toiletten, plekken om water te tanken en wifi. 

Openingstijden bruggen en sluis

Openingstijden bruggen en sluis van 1 april t/m 1 november:
- Maandag t/m donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
- Vrijdag t/m zondag: 9.00 tot 20.30 uur
Buiten het vaarseizoen worden de bruggen op afroep geopend van maandag tot en met vrijdag. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Havendienst een uur voor doorvaart. Vanaf de Rolbrug naar de Lange Haven bent u circa 45 minuten onderweg en vanaf de Buitensluis naar de Lange Haven circa 30 minuten (begeleide vaart). Wilt u de stad in zijn geheel doorvaren, meldt u zich dan minimaal een uur voor sluitingstijd.

Maximale afmetingen:

- hoogte: 4,20 meter
- lengte: 35 meter
- breedte: 6,60 meter
- diepte: 1,60 meter

Contact info Havendienst:

Rolbrug: 010- 6315309
Buitensluis: 010- 6315307
Marifoon 22

 

Kom voor de meest actuele informatie naar I-Punt S’DAM of kijk op www.sdam.nl/varen.