‹ Terug naar het zoekoverzichtW.S.V. "Maartensgat"

Maartensgat 3
3311 CK Dordrecht
Havenmeesters: Peter en Wil Beijne
Tel.: 06-39098951
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoonkanaal 74 : Mazelaarsbrug

 

Dordrecht- WSV Maartensgat

Verscholen onder de Grote Kerk, in de historische binnenstad, bevindt zich het idyllisch gelegen haventje van WSV Maartensgat. Hier lig je letterlijk aan de voet van deze Dordtse dom. Na het afmeren kan men genieten van de prachtige omgeving met vele monumenten, winkeltjes en restaurants.

Varende op de grote rivieren, de Oude Maas, de Kil of de Merwede ziet men de Grote Kerk van Dordrecht al op grote afstand liggen. Aan de voet van de toren van deze Grote Kerk, nabij de aanlegsteiger van de waterbus vanuit Zwijndrecht, bevindt zich Wsv Maartensgat. Om onze haven te bereiken moet men de Leuvehaven binnen varen, alwaar zich aan bakboord de toegang van de jachthaven bevindt. Om de haven zelf binnen te komen moet men door een gietijzeren, handbediende, draaibrug met balusterleuningen uit 1868, de Mazelaarsbrug.

"Mazelaarsbrug" is tevens de roepnaam op VHF kanaal 74 om de havenmeester op te roepen, die de brug zal bedienen en u en ligplaats zal aanwijzen. Brugbediening is ook mogelijk via de oproepknop bij de brug.
De brug wordt zo spoedig mogelijk voor binnenkomende schepen gedraaid, dit vanaf 08.00 uur tot 21.30 uur exclusief de pauzes van de havenmeester van 12.00 - 13.00 uur en van 18.00 - 19.00 uur. De haven is open van 1 april tot 1 november.
Ook zijn er ligplaatsen beschikbaar voor winterliggers.

Ons havenmeester echtpaar Peter en Wil heten u dan ook graag van harte welkom.