‹ Terug naar het zoekoverzichtW.S.V. "Maartensgat"

Maartensgat 3
3311 CK Dordrecht
Havenmeesters: Conny en Rob van de Koppel
Tel.: +31639098951
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoonkanaal 74 : Mazelaarsbrug

 

Dordrecht- WSV Maartensgat

Verscholen onder de Grote Kerk, in de historische binnenstad bevindt zich het idyllisch gelegen haventje van wsv Maartensgat. Dit jaar dan ook niet voor niets uitgekozen als locatie van het hoofdpodium van de "The Passion".

Varende op de grote rivieren, de Oude Maas, de Kil of de Merwede ziet men de Grote Kerk van Dordrecht al op grote afstand liggen. Aan de voet van de toren van deze Grote Kerk, nabij de aanlegsteiger van de waterbus vanuit Zwijndrecht, bevindt zich Wsv Maartensgat.

Om onze haven te bereiken moet men de Leuvehaven binnen varen, alwaar men aan bakboord de ingang van de jachthaven kan vinden. Om de haven zelf binnen te komen moet men door een gietijzeren, handbediende, draaibrug met balusterleuningen uit 1868, de Mazelaarsbrug. "Mazelaarsbrug" is tevens de roepnaam op VHF kanaal 74 om de havenmeester op te roepen, die de brug zal bedienen en u een ligplaats zal aanwijzen. Brugbediening is ook mogelijk via de oproepknop bij de brug. De brug wordt zo spoedig mogelijk voor binnenkomende schepen gedraaid, dit vanaf 08.00 uur tot 21.30 uur exclusief de pauzes van de havenmeester van 12.00 - 13.00 uur en van 18.00 - 19.00 uur. Er zijn jaarlijks normaliter ligplaatsen beschikbaar voor passanten van 1 april tot 1 november. Dit jaar (2019) echter, wordt de haven pas medio mei weer opengesteld nadat de voorstelling van "The Passion" is geweest en de wederopbouw van de haven is afgerond.

Ons havenmeester echtpaar Rob en Conny heten u dan ook graag van harte welkom.