‹ Terug naar het zoekoverzicht

Aanloophaven Zeewolde
Havenmeester: Nicole Meurs
Kantoor: Havenkade 15
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.: 06-44219707
Zeewolde - Aanloophaven

Moderne en sfeervolle passantenhaven, pal naast het dorp.

De gemeentelijke Aanloophaven is een gezellige haven met goede voorzieningen, leuke restaurants met terrassen aan het water en op loopafstand van het winkelcentrum. De haven vormt regelmatig het decor van activiteiten, waardoor watersportpassanten vaak op de eerste rij liggen om dit te kunnen bekijken.Prima havenvoorzieningen. 
Eenvoudig afmeren aan de kade of aan een van de vingersteigers. De haven beschikt over douches, toiletten, elektravoorzieningen (stroompalen) en een tappunt voor drinkwater. Tevens zijn er voor huishoudelijk afval containers geplaatst. De gemiddelde diepgang in de haven is 2.40 meter, waardoor ook de wat dieper stekende boten hier goed terecht kunnen. Dagelijks doet de havenmeester haar ronde tussen 17.00 uur en 19.00 uur (liggeld verplicht na 17.00 uur). Bij binnenkomst na 19.00 uur, s.v.p. melden bij het Havenkantoor gevestigd in deze haven. In de naastgelegen jachthaven Wolderwijd (Bonshaven) bevindt zich een watersportwinkel en een werf. Voor kinderen ligt er een leuke speelplaats aan de kop van de haven met daarbij een 10 meter hoge uitkijktoren. De haven heeft geen doorgaande vaarverbinding, wat prettig is voor een goede nachtrust.

    

Maak kennis met onze uitgestrekte bossen
Het Horsterwold is een van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. Waar zou je beter van rust en ruimte kunnen genieten? Je deelt het bos met reeën, wilde paarden, damherten, vossen en vogels. Ontdek het gebied met de fiets, lopend, te paard of vanuit de kano. Of ga mee met een van de safaritochten van Staatsbosbeheer.
Diverse evenementen vinden plaats in het hoogseizoen, waaronder de Havendagen (10 t/m 12 juli 2020). Drie dagen lang nautsich spektakel in de Aanloophaven. Toeristische informatie is verkrijgbaar via het havenkantoor of bij het toeristische informatiepunt in het centrum (De Leeuw Snacks, Kerkstraat 71). Zeewolde, het middelpunt van Nederland,
gemaakt om te recreëren!