‹ Terug naar het zoekoverzicht

Marina Schokkerstrand 
Schokkerhaven 2
8308 PX Nagele
Tel: 0527-652797
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.marinaschokkerstrand.nl

 

Schokkerhaven_Marina_Schokkerstrand_kaart

Schokkerhaven - Marina Schokkerstrand

Voor watersporters die de hectiek van de grote marina´s willen ontlopen en de rust van een jachthaven zoeken met een prachtig natuur- en vaargebied is Marina Schokkerstrand een aanrader. Het Ketelmeer is een nog onontdekt watersportgebied met zowel ruim als beschut vaarwater aan de oostkant van het IJsselmeer, tussen de IJssel en het IJsselmeer.

Omgeving
Marina Schokkerstrand is een prima uitvalsbasis voor korte of lange vaartochten met voor elk boottype en bij elk weer een boeiend vaardoel. U kunt varen richting IJsselmeer of naar de kop van Overijssel richting Blokzijl of door tot aan Giethoorn. Ook kunt u richting Randmeren, of de IJssel op naar Kampen of Zwolle. In het Ketelmeer is in 1999 de eilandengroep IJsseloog aangelegd, waarvan een deel is ingericht als natuurgebied. Watervogels als zwanen, ganzen, lepelaars, bergeenden en futen bevolken de eilanden. U kunt prachtig tussen de eilanden door varen.

Grenzend aan de jachthaven ligt een heerlijk groot zandstrand aan een kleine baai in het Ketelmeer. Het zwemwater is gemarkeerd met een ballenlijn. Op het strand staat een uitdagend touwklimrek voor de kinderen. Nog geen 5 km van de haven ligt Schokland. Dit museumeiland (UNESCO Werelderfgoed) is zeker een bezoek waard. Interessant is ook Nagele, een uniek dorp in de architectuurgeschiedenis van Nederland. Museum Nagele geeft een beeld van het ontwerp en de ontwikkeling. Het Ketelzwerfpad is een wandelroute van 6 km specifiek voor Nagele/Schokkerhaven. U kunt starten vanuit het restaurant op de jachthaven.

Voorzieningen

Marina Schokkerstrand biedt ruime ligplaatsen tot 30 m aan brede drijvende steigers met instapsteiger en eigen stroomaansluiting. Jachtmakelaar Reijn Jachtmakelaardij en de deskundige jachtservice JSS Jachtservice Schokkerhaven met een botenkraan tot 20 ton staan tot uw beschikking. Het gezellige restaurant/jachtclub Pier 16 heeft een groot terras met uitzicht over de jachthaven, het strand en het Ketelmeer. De havenmeester heeft leenfietsen voor boodschappen in Nagele.

Vier aantrekkelijk alternatieven voor één prijs
Marina Schokkerstrand maakt deel uit van De Jachthavengroep met zusterhavens Amsterdam Marina, Rotterdam Marina, Regatta Center Medemblik en Marina Stellendam.
Vaste ligplaatshouders mogen gratis en naar keuze in de zusterhavens liggen en kunnen zo hun vaargebied variëren.