‹ Terug naar het zoekoverzichtStichting Jachthaven Ketelmeer
Vossemeerdijk 31
8251 PM Ketelhaven
(gemeente Dronten)
Tel: 0321-312271
Havenmeester Dick van Dijk:
06-21635263
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.jachthavenketelmeer.nl

Ketelhaven_Stichting_Jachthaven_Ketelmeer_kaart

Ketelhaven - Stichting Jachthaven Ketelmeer

In 2019 is het 50 jaar geleden dat onze jachthaven is gesticht, een mooi jubileum dus! Maar ondanks deze hoge leeftijd zorgt de haven ervoor steeds up-to-date te zijn. De afgelopen jaren zijn het toiletgebouw en vele steigers gerenoveerd. En verder heeft de nieuwe waterspeelplaats al veel enthousiaste reacties opgeleverd bij jong en oud. Wij verwelkomen u graag (opnieuw) in onze jachthaven!

De vriendelijkste haven van het Ketelmeer en omgeving ligt aan de noordkant van Flevoland, ten zuiden van het slibeiland ‘IJsseloog’, dat midden in het Ketelmeer ligt. Komende vanaf de IJssel is de jachthaven de eerste pleisterplaats op weg naar het IJsselmeer. In 2019 is ook restaurant Lands End weer geopend.

De haven is gastvrij voor passanten die voor korte of langere tijd gebruik willen maken van de gratis faciliteiten. U betaalt één prijs en daarvoor heeft u elektra en water op de steiger, evenals een heerlijke douche in een schoon toiletgebouw. Het gebouw beschikt eveneens over een gezins- annex mindervalidendouche, een overdekte afwasgelegenheid en een was- en droogmachine. Verder bieden wij passanten gratis gebruik van Wi-Fi.

Passanten die in de haven willen overnachten kunnen een lege box zoeken met een groene driehoek, of een plekje zoeken aan de passantensteiger (aan stuurboord zijde) bij binnenvaart.
U kunt zich daarna melden bij de havenmeester in het havenkantoor, of de havenmeester komt bij u langs voor betaling van het havengeld.

Kinderen mogen gebruik maken van de trampoline op de dijk en natuurlijk de nieuwe waterspeelplaats.
Heeft u een hond aan boord, dan verzoeken wij u deze uit te laten buiten het terrein van de jachthaven. In de haven bevinden zich diverse picknickplaatsen en een overdekt haventerras, ‘Ketelbankie’, waar u gebruik van kunt maken. Ook kunnen kleine tentjes een geplaatst worden op de dijk, na overleg met de havenmeester.

De jachthaven heeft enkele fietsen, die u -voor een klein prijsje- kunt huren om de omgeving te bekijken of om een boodschap te doen in Dronten of Kampen. Ook verkoopt de havenmeester ijsjes en kunt u gebruik maken van de ‘havenbibliotheek’; in het havenkantoor staan vele boeken die u mag meenemen en lezen. U mag in ruil daarvoor een eigen, gelezen, boek inleveren, maar dat hoeft niet. In de haven wappert, naast de Hollandse driekleur, de vlag van de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers, waarmee de haven sinds de oprichting in 1969 nauwe banden heeft. Graag tot ziens in onze jachthaven!