‹ Terug naar het zoekoverzicht

1. Berend Aalbers
Tel.: 06-53946793
Kattenwaardweg 2-a, Kampen
www.berendaalbers.jouwweb.nl

2. Recreatiehaven De Buitenhaven
Tel.: 038-3323533
Havenweg 1, Kampen
www.wsvdebuitenhaven.nl

3. Jachthaven De Riette 
Tel.: 06-3074 3073
Steenovensdijk 27, Kampen
www.wsvderiette.nl

4 - W.S.V. De Bovenhaven
Tel.: 06-28334061/038-3316070
IJsseldijk 12a, Kampen
www.bovenhaven.nl

5. IJsselmuiden
Tel.: 06-49361147
Zwolseweg 1d, Kampen
www.wsvijsselmuiden.nl

6. Jachthaven ZC'37
Tel.: 06-52085748
Friese Weg 6, Kampen
www.zc37.nl

Kampen - Alle havens

Welkom in Kampen! Hartelijke nautische Hanzestad aan de IJssel.

Laat je verrassen en ontdek de veelzijdigheid van waterrijk Kampen en omgeving. Vanaf de IJssel heb je het mooiste uitzicht op het stadsfront. Of je nu boven-, benedenstrooms of via het Ganzendiep aankomt. De historische panden, poorten, torens en kerken bepalen het gezicht van de Hanzestad. Vanaf 6 verschillende havens ben je zo in de historische binnenstad met meer dan 500 monumenten. Loop je onder de poorten door dan ben je direct in het groene hart van de stad. Ontdek de stad al wandelend op eigen houtje, met een stadsgids of met de routes uit de Kampen Stadsgids-app. Loop door de karakteristieke straten en middeleeuwse stegen. Vergeet daarbij niet omhoog te kijken naar de prachtige gevels waaraan het rijke verleden van Kampen af te lezen is. Wist je dat Kampen ook bekend staat als bakermat van de muurreclames?

Natuurlijk is het heerlijk vertoeven in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, café s en restaurants. Even uitpuffen op de "de Plantage" is een ‘must’. Winkelen in Kampen is extra leuk dankzij de vele boetiekjes, eigentijdse speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Er is altijd een interessante expositie te bezichtigen in één van de musea die de stad rijk is. En het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd. Genoeg te zien, te doen en te ontdekken! Op www.visitkampen.nl vind je inspiratie voor een bezoek aan Kampen. Bij de Tourist Info in De Stadskazerne aan het Van Heutszplein en bij Boekhandel Bos in de Oudestraat helpen we je met alles wat je wilt weten over Kampen én omgeving. Het Kampereiland en de IJsseldelta Kampen wordt omringd door prachtige natuurgebieden. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Langs de rivier de IJssel of over het prachtige Kampereiland. Er zijn talloze fietsroutes die je naar de mooiste plekjes brengen. Vaar na een bezoek aan Kampen over de IJssel, via het Ganzendiep of de IJsseldelta, Ketelmeer of het Vossenmeer naar de volgende parel aan het water.

 

1. Berend Aalbers

Berend Aalbers is een kleine verenigingshaven, 3 mijl ten westen van Kampen, met 28 boxen. Bij paal 1000 om precies te zijn. Vanaf het Ketelmeer is het de eerste haven die u tegenkomt. Prachtig gelegen op het historische Kampereiland. Een historisch natuurgebied in de IJsseldelta. Ideaal voor rustzoekers en fietsliefhebbers. Bezoekt u ook de Museumboerderij aan de Heultjesweg 31. Op de fiets bent u al na 6 kilometer in het centrum van deze oude Hanzestad. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u natuurlijk ook in IJsselmuiden terecht.  
  

 

2. Recreatiehaven De Buitenhaven

  Recreatiehaven ‘De Buitenhaven’ beheert de enige officiële passantenhaven van Kampen, gelegen aan het prachtige historische centrum. De Oude Buitenhaven is een sfeervolle stadshaven waar de gehele dag hulpvaardige havenmeesters aanwezig zijn. Ons havengebouw kent een gezellige bar met twee terrassen. Er zijn goede faciliteiten, naast moderne en nette douches/ toiletten is er ook een wasmachine en droger. Een unieke ligging met diverse horecagelegenheden, supermarkt en winkelstraat op loopafstand. In de Oude Buitenhaven heeft u zicht op de ‘Kamper Kogge’ en meerdere Botters. Onze recreatiehaven is zeer goed toegankelijk voor minder valide watersporters en passanten. Naast ligplaatsen bieden wij ook camperplaatsen aan.

       

3. Jachthaven De Riette

De jachthaven van WSV “de Riette” is een knusse familiehaven die ligt aan de rand van de wijk Brunnepe. Het centrum van de hartelijke Hanzestad Kampen is vanaf de haven 10 minuten lopen. Een supermarkt ligt op 350 meter van de haven en op een steenworp afstand zijn er speelvoorzieningen voor de kinderen. En er zijn leenfietsen beschikbaar. Op het hooggelegen terras van het clubhuis heeft u prachtig uitzicht over de haven en de IJssel. Je kunt daar genieten van een drankje. Onze vrijwillige havenmeester helpt je graag aan een passende plek op een lege plaats met een groen bordje.
 

4. W.S.V. De Bovenhaven

Watersportvereniging ‘W.S.V Bovenhaven’ is de meest Zuidelijke haven van Kampen. Gelegen tussen de Stadsbrug en de Molenbrug is dit de eerste haven die u vanaf het nieuwe ontwikkelgebied ‘de Reeve’ aandoet. Op loopafstand vindt u het centrum van de stad met haar bezienswaardigheden. De vereniging is uitgerust met modern sanitair, WiFi en een gezellige kantine. De Bovenhaven biedt plaats aan 40 passanten die een ligplaats wordt aangeboden aan de in 2019 vernieuwde steigers. De gezelligheid van een echte verenigingshaven is één van de kenmerken waar de Bovenhaven om
bekend staat. Onze havenmeester(s) heten u van harte welkom.

5. IJsselmuiden

 Bij Watersportvereniging IJsselmuiden ligt u met uw schip tussen het groen. Heerlijk rustig. Het indrukwekkende zicht op het bovenstroomse gedeelte van het stadsfront van Kampen krijgt u er gratis bij. Loop de brug met de gouden wielen over en u bent in het hart van de Hanzestad. Neem een dag de trein naar Zwolle, want ook deze Hanzestad ligt vlakbij. En nu u er toch bent: Ontdek de IJsseldelta en maak een fietstocht over het historische Kampereiland. De Kampenaren noemen
deze haven het Kikkergat naar het vroegere sluisje dat hier vroeger lag. Wij ontvangen u graag in onze gezellige haven.

 


6. Jachthaven ZC'37

  Watersportvereniging en Jachthaven ZC’37 is misschien wel de jachthaven met het mooiste uitzicht van Nederland. U heeft namelijk een onbelemmerd uitzicht op het mooie stadsfront van Hanzestad Kampen. Gratis fietsen zijn beschikbaar om boodschappen te doen en natuurlijk een bezoek aan de stad te brengen. Een wandeling langs de IJssel naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten. Het Hanzekof, het verenigingsgebouw met terras, is in het hoogseizoen iedere dag open voor koffie, thee, ijs en een drankje tegen zeer schappelijke prijzen. Ook is er de mogelijkheid om diesel te tanken en de vuilwatertank te legen. U bent van harte welkom!