‹ Terug naar het zoekoverzicht

Harderwijk - Gemeentehaven 

Welkom in Heerlijk Harderwijk! 

Wie langs het Dolfinarium Harderwijk binnen vaart, ziet al snel dat de stad behoorlijk is veranderd. Het Waterfront heeft inmiddels behoorlijk vorm gekregen. Op het Zuidereiland en het Noordereiland wordt al met veel plezier gewoond. De karakteristieke boothuizen met eigen ligplaats, aan de rand van het Dolfinariumeiland geven een prachtige aanblik bij het binnenvaren van de stad. Jachthaven de Knar ligt vol met plezierjachten en er wordt met volle teugen genoten van het Strandeiland.

Wat niet is veranderd, is de historische, bruisende binnenstad met leuke winkels, gezellige terrassen en unieke musea. Maar vergeet ook de uitstekende restaurants niet, want Harderwijks is de culinaire Hanzestad van Nederland. Harderwijk is heerlijk!
Daarnaast melden we met gepaste trots de uitbreiding van het aantal passantenplekken. In de Stadshaven, de Vissershaven en de haven bij het Strandeiland bent u van harte welkom met uw boot om Harderwijk te ontdekken. Bovengenoemde havens bieden plaats aan circa 150 (en zo nodig meer!) recreatievaartuigen. In de voorhaven van de Vissershaven zijn ook afmeerplaatsen beschikbaar voor bezoekende passagiersschepen.
Al met als dus een behoorlijke uitbreiding van het aantal ligplaatsen (dubbel liggen is toegestaan).
Wij ontvangen u ook dit seizoen dus graag in de Strandhaven of de Stadshaven, welke bereikbaar zijn via een nieuwe toegangsvaargeul vanaf het Wolderwijd. Vanzelfsprekend vindt u in beide havens de benodigde faciliteiten zoals elektra, drinkwaterinname en vuilwaterafgiftevoorzieningen. In beide havens vindt u sanitaire voorzieningen als toiletten en douches en een wasautomaat met wasdroger en strijkfaciliteiten. U vaart via de Strandhaven zo de nieuwe Stadshaven binnen. U legt uw boot direct aan de geheel vernieuwde boulevard aan.
Vanaf uw boot loopt u zo één van de gezellige terrassen op. De historische binnenstad met de vele goede restaurants vindt u op loopafstand van de boulevard. En Harderwijk heeft veel te bieden, dus wij begrijpen het maar al te goed als u een paar dagen wilt blijven liggen, gewoon doen!
Havenkantoor

Havenkantoor
Het havenkantoor is dagelijks geopend in de zomer van 08.00 tot 20.00 uur en in de winter van 09.00 tot 17.00 uur. De ingang van het havenkantoor bevindt zich aan de Havendam, schuin tegenover de witte brug.
De havenmeester is telefonisch bereikbaar via 0341 - 411339 en per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De havenmeester komt vanaf 15.00 uur bij u langs om het havengeld te innen. Maar u kunt ook betalen met AanUit.net.

Tarief: € 1,35 per meter bootlengte per nacht. De bruggen worden bediend van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie: http://www.harderwijk.nl/vrije-tijd/haven_41223/
Foto: Hans Oordt

Jachthaven de Knar

Harderwijk beschikt over de verenigingshaven jachthaven de Knar. Deze haven wordt geëxploiteerd door watersportvereniging Flevo en is per 9 november 2015 eigendom van deze vereniging. Passanten zijn van harte welkom. Wanneer u Harderwijk binnenvaart ligt de ingang van de haven direct aan bakboord. De meldsteiger kan niet over het hoofd gezien worden. De havenmeester wijst u een plaats.Faciliteiten

Jachthaven de Knar beschikt over uitgebreide sanitaire voorzieningen, zoals toiletten, douches en een wasserette. Wateren elektriciteitspunten zijn overal beschikbaar. De w.v. Flevo beschikt over een nieuw verenigingsgebouw de ‘Kop van de Knar’. De openingstijden staan vermeld op de informatieborden. In de speeltuin kunnen uw kinderen zich naar harte lust vermaken, net als op het strand. Bij slechter weer is er in de ‘Kop van de Knar’ een speelhoek voor de kinderen, kunnen zij een filmpje bekijken of voor hun game spelletjes gebruik maken van Wifi. Fietsen om naar de stad te gaan zijn beschikbaar.Havenkantoor
Het havenkantoor is dagelijks van 09.00-12.30 uur en 13.30- 17.30 uur (en 18.30-20.30 uur in het hoogseizoen) geopend. De havenmeester is bereikbaar op tel.nr. 0341-423271
Tarief € 1,50/meter bootlengte per nacht inclusief water, elektriciteit en douches. Meer informatie: www.wvflevo.nl