‹ Terug naar het zoekoverzicht

Hanzehaven Elburg
Flevoweg 20
8081 PA Elburg
Havenmeester Henk Kroes
Mob.: 06-51490030
E-mail: gemeenteDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Elburg_Gemeentehaven_Elburg_kaart 

Elburg - Hanzehaven Elburg

Tussen Zwolle en Harderwijk vindt u Elburg, prachtig gelegen aan de randmeren.De gemeente Elburg bestaat uit vijf kernen. Naast Elburg bestaat deze uit Doornspijk, ‘t Harde, Oostendorp en Hoge Enk. De Vesting Elburg is één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes. Het is een oude Hanzestad, omringd door mooie grachten met prachtige wallen en gedeelten van de oude stadsmuur: karakteristiek voor Elburg. In de historische haven liggen weer botters en andere vissersschepen, restanten van de oude vissersvloot. Er is nog heel veel bewaard gebleven van vroeger. Elburg is daarom ook voor cultuurliefhebbers een echte aanrader. Door haar ligging is Elburg in trek bij fietsers, wandelaars en natuurlijk watersportliefhebbers. De haven van Elburg heeft zowel vaste als passantenligplaatsen, in de directe omgeving van de prachtige historische kern Elburg.

Monumentale binnenstad
In de stad vindt u prachtige geveltjes in verschillende bouwstijlen. VVV Elburg, Jufferenstraat 8, een vestiging van het Veluws Bureau voor Toerisme, informeert u graag en verkoopt tevens de stadswandeling, die u met tekst en uitleg leidt langs bezienswaardigheden en musea.

Natuur en watersport
Door haar ligging direct aan het Veluwemeer is Elburg een goede plek voor watersportliefhebbers. Zwemmen, varen, surfen, vissen en duiken, voor iedereen wat wils.

Eten en drinken
Zowel in de Vesting als aan de haven is een aantal sfeervolle restaurants gevestigd, waar het echt genieten is. Wie van de haven de stad doorloopt, langs het pand van Museum en VVV Elburg, vindt aan de andere kant een supermarkt die is gevestigd in de oude tramremise.