‹ Terug naar het zoekoverzicht

Jachthaven Rivièra Beach

Spijkweg 15
8256 RJ Biddinghuizen
Tel.: +31 (0) 88 070 80 90
Mobiel: +31 (0) 6 433 944 38
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.jachthavenriviera.nl

 

Biddinghuizen_Oostappen_Jachthaven_Rivira_beach_kaart

 

Biddinghuizen - Jachthaven Rivièra BeachDe jachthaven op EuroParcs Resort Zuiderzee heeft driehonderd ligplaatsen.Honderd daarvan zijn passantenplaatsen. Naast het sanitaire gebouw is er ook een trailerhelling. Voor het winterseizoen is er plaats voor tachtig boten qua bootopslag (wel onoverdekt). Aansprekend is verder dat de jachthaven rondom is omzoomd door een graskant. Ook is er voor varende gezinnen een zogeheten kindertentenveld, zodat de kids
tijdens uw vaartocht ook een nachtje of langer op een andere manier kunnen overnachten. Wie verblijft in de jachthaven mag ook gebruik maken van alle andere faciliteiten en voorzieningen op Resort Zuiderzee. Dat omvat, naast een kilometer lang zandstrand, onder meer het fraaie hoofdgebouw waarin een zwembad, indoor speelparadijs, luxueuze snackbar, ijssalon, restaurant, bruin café en een feestzaal gehuisvest zijn. En in de zomer mag de gezellige beachclub natuurlijk niet overgeslagen worden!

In de directe omgeving van vakantiepark Resort Zuiderzee is er voor ieder wat wils. In de bos- en waterrijke omgeving kun je mooie wandel- en fietstochten maken. Denk aan De Oostvaardersplassen of Natuurpark Lelystad. De nabij gelegen vissersdorpjes Elburg en Harderwijk zijn zeker een bezoek waard. Maar het allergrootste avontuur ligt schuin tegenover het Flevolandse vakantiepark, want daar is Walibi Holland met al zijn achtbanen gesitueerd. Met het engste evenement van Nederland: Halloween Fright Nights, maar nu ook Halloween Spooky Days om de hoek is vakantiepark Zuiderzee het meest ideale toevluchtsoord van Nederland.

De ligging van vakantiepark Resort Zuiderzee is toch al zeer gunstig ten opzichte van de vele uitstapjes in de omgeving van het resort, omdat je binnen het kwartier op de Veluwe bent, in iets meer dan een kwartier naar Harderwijk met zijn gezellige centrum en natuurlijk het Dolfinarium rijdt en in een zelfde tijdbestek in fraaie historische Hanzesteden als Kampen en Elburg arriveert. Steden die inspireren door het verleden maar ook een rijk modern winkelbestand hebben.

Een andere kant van het verleden is op ruim een kwartier rijden van het vakantiepark te zien in Schokland, ooit een soort van Urk maar in 1859 verlaten op bevel van de toenmalige koning wegens overstromingsgevaar. In het museum, aangrenzende panden en de haven zie je het leven, de armoede en het noodlot dat het water de Schoklanders bracht. De andere kant van de medaille, de rijkdom die de zee de Nederlanden bracht, is in de Bataviahaven van Lelystad te zien, op een klein half uurtje van het vakantiepark. Hier liggen twee replica’s van zeventiende- eeuwse schepen.