‹ Terug naar het zoekoverzichtOostvaardersdiep 20
1332 CR Almere
Tel. havenmeester: 06-27512497
www.deblocq.nl

 

Almere - WSV Blocq van Kuffeler

Watersportvereniging Blocq van Kuffeler (BvK) is uniek door haar prachtige ligging aan het Markermeer (Zuidelijk IJsselmeer) en grenzend aan het vrij toegankelijke natuurgebied de Lepelaarsplassen.

De vereniging ligt in de vluchthaven bij de Zuidersluis in de gemeente Almere aan de Oostvaardersdijk, 3.8 mijl zuidoost t.o.v. het Paard van Marken. Bij vertrek en aankomst biedt de vluchthaven (lengte 1 NM) beschutting bij het hijsen en strijken van de zeilen. Passanten zijn welkom in de passantenkom in het hart van de haven of in een box van een van de vaste ligplaatshouders. De haven beschikt over 183 vaste ligplaatsen in boxmaten van 9 tot 16 meter. De vrije boxen zijn te herkennen aan de groene bordjes. Tevens is het mogelijk om in de vluchthaven voor anker te gaan.


 
De haven biedt gratis internet, speelvoorzieningen voor de kinderen en  een vernieuwd (2019) sanitairgebouw met toiletten en heerlijke douches. Leidingwater en electra zijn aanwezig op de steigers. Het clubgebouw ‘de Blocqhut’ biedt schuilgelegenheid bij slecht weer.
Met de leenfiets (beschikbaar bij de havenmeester) fietst u vanuit de haven zo naar de supermarkt in Almere of het mooiste natuurgebied van Flevoland. Het bezoekerscentrum ‘de Trekvogel’ grenst aan het haventerrein en is een mooie uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Daar vertellen zij u graag over mogelijke excursies, fietsroutes en wandelroutes langs de observatiehutten.
WSV de Blocq van Kuffeler is een actieve zeilvereniging met het accent op zelfwerkzaamheid door de leden. De vereniging exploiteert de jachthaven geheel in eigen beheer. Jaarlijks ondernemen de leden een breed scala aan zeilactiviteiten.