‹ Terug naar het zoekoverzichtGemeentehaven Almere
Sluis 7
1357 NZ Almere
Tel.: havenmeester: 06-51492858
Website: www.almere.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Almere_Gemeentehaven_kaart

 

Almere Haven - Gemeentehaven

Almere is een stad die vijf meter onder zeeniveau ligt en gebouwd is op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Havenkom Almere Haven
Almere Haven neemt een bijzondere plaats in binnen Almere vanwege haar ‘dorpse’ karakter. Jaarlijks ontvangt dit oudste stadsdeel van Almere vele toeristen. In het centrum achter de Havenkom is een diversiteit aan winkels. Zoals een kaasmakerij, drogisterij, chocolaterie, viswinkel, slager, bakker en een bloemist. Op vrijdag is er een gezellige markt. De Havenkom van Almere Haven heeft een breed aanbod aan restaurants en een casino. In combinatie met de waterrecreatie, de jaarlijks terugkerende evenementen zoals het Havenfestival inclusief de Botterdagen en de kunstmarkt, maken dit tot een bijzonder deel van Almere.

Voor de watersporter zijn voorzieningen volop aanwezig. Er zijn douches, toiletten, gratis wifi, een watertappunt en de mogelijkheid om vuilwater in te leveren. De steigers en kades zijn voorzien van walstroom. Passanten kunnen gebruik maken van een betaalautomaat voor het betalen van hun overnachting. Voor vragen kunt u altijd bij de havenmeesters terecht, zij zorgen ook voor de bediening van de sluis.

Vaarroute
Almere is een jonge stad met een korte maar bijzondere geschiedenis. Een stad in het water met prachtige natuur, indrukwekkende architectuur en vooral veel gezellige evenementen. Vanuit de Havenkom kunnen schippers via de  sluispassage doorvaren naar het Weerwater, de Blauwe As is een recreatieve-vaarroute die dwars door de stad voert. Houd wel rekening met de diepgang van 1.25m en de brughoogtes in het centrum van 2.25m.
Midden in het centrum van Almere Stad kan afgemeerd worden in de Weerwaterhaven. Combineer shoppen in het moderne centrum met een terrasje in de zon en je hebt hét recept voor een perfect dagje uit!
Voorbij het centrum vaar je via het Beatrixpark naar de Noorderplassen, met prachtige natuurlijke eilandjes, vogelkijkhutten, stranden en restaurants met aanlegplaatsen en passantenplekken. Tot slot vaar je via de Zuidersluis bij Blocq van Kuffeler door naar het Markermeer.