‹ Terug naar het zoekoverzichtJachthaven Genemuiden
Westerkaai
Genemuiden
Tel: 038 385 3007
(doorkiesnummer 1)
06-86847190
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

images/havens/genemuiden_plattegrond.jpg

Genemuiden - Jachthaven Genemuiden

Genemuiden ligt in de Overijsselse gemeente Zwartewaterland, in het stroomgebied van de rivier het Zwartewater.

Deze gemeente bestaat uit drie kernen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. In alle kernen zijn volop mogelijkheden voor watersport en pleziervaart. Naast de zelfstandige watersportverenigingen en jachthavens biedt de gemeente Zwartewaterland ook verschillende havens met aanlegplaatsen.

Jachthaven
Midden in het gezellige centrum van de stad Genemuiden ligt de gemeentelijke jachthaven. Er zijn 260 ligplaatsen voor sloepen, kajuitzeiljachten, open zeilboten, visboten, ribs en kruisers. De haven heeft een ideale ligging aan het Zwartewater, de rivier die de drie kernen van de gemeente met elkaar verbindt. Natuurgebieden als het Zwarte Meer en De Wieden zijn snel bereikbaar en de oude Hanzesteden Zwolle, Hasselt en Kampen liggen op vaarafstand.De jachthaven is opgesplitst in een binnen- en een buitenhaven, gescheiden door een bruggetje. Dit bruggetje is de hele week geopend met uitzondering van de zondag maar doorvaart blijft ook dan mogelijk. Electra is bij het havengeld inbegrepen. Drinkwater, waterinnamepunt, bilgewaterpomp en sanitaire voorzieningen zijn tegen betaling beschikbaar.

Genemuiden is bekend als de ‘Tapijtstad van Nederland’. Er zijn diverse musea en bezienswaardigheden zoals het tapijtmuseum, de oudheidskamer en de petroleumkelders. De haven ligt in het centrum van het stadje met veel winkels, leuke restaurants en café’s in de directe omgeving. Meer informatie over musea, fiets- en wandelroutes en andere bezienswaardigheden zijn verkrijgbaar bij het Tourist Informatiepunt in ‘t Olde Staduus aan het Havenplein.

Wij heten u van harte welkom!