‹ Terug naar het zoekoverzicht

Zwolle - Passantenhaven Maagjesbolwerk
Passantenhaven Maagjesbolwerk
Rodetorenplein, Zwolle
Tel.: 038 - 4226813.

Ommen - WSV De Vechtstreek
Varsenerdijk 1
7731 PX Ommen
Tel.: +31 85 500 8764
Tel. havenmeester: 0529-456774 

Overijsselse Vecht

Met je boot erop uit op de Overijsselse Vecht!


Als het zonnetje maar enigszins schijnt, dan trekt de natuur en de waterkant ons naar buiten. Tijd om te varen op de Overijsselse Vecht! Met je boot op een avontuurlijke rivier met bochten en
sluizen en prachtige hoogteverschillen. Het glooiende landschap is gewild bij de oeverzwaluwen, Vechtdal runderen, ooievaars en bij steeds meer bezoekers. Het stromende water brengt je op de mooiste plekken. Hardenberg, Dalfsen, Ommen of Zwolle ontdekken? Leg je boot aan in één van de gezellige havens!

Het vaarseizoen op de Vecht loopt van 1 april tot en met 31 oktober. Gebruikers moeten zich vanzelfsprekend houden aan de wet- en regelgeving, die is gericht op veiligheid voor mens en natuur. Zo mag er op de Vecht niet sneller worden gevaren dan 9 kilometer per uur en is het verboden om aan te leggen bij bepaalde natuurgebieden. Voor meer informatie: www.vechtdaloverijssel.nl
 

Zwolle - Passantenhaven Maagjesbolwerk

Passantenhaven Maagjesbolwerk is uniek in haar ligging: aan de rand van de historische, bruisende binnenstad van Zwolle. De steigers liggen aan de voet van het Maagjesbolwerk. Dit gebouw is geïnspireerd op het 17e eeuwse bastion dat hier ooit stond en vormt een afscheiding tussen de dynamiek van de stad en de rust van het water. 

Nieuwe voorzieningen
In het havengebouw gebouw vindt u douches en toiletten en het kantoor van de havenmeester. Ook is er een gezinsdouche, die ook door mindervaliden gebruikt kan worden. De haven beschikt over stromend water, elektriciteit en een vuilwaterstation.

Knooppunt
Zwolle is een knooppunt van waterwegen: de IJssel, de Vecht en het Zwartewater komen samen bij de stad. Ook zijn er snelle verbindingen naar bijvoorbeeld het IJsselmeer en recreatieve gebieden in de Kop van Overijssel.

Praktische informatie
De passantenhaven Maagjesbolwerk is geopend van 25 april t/m 4 oktober. Liggeld € 1,20 per meter. Toeristenbelasting € 0,60 per persoon per nacht.
U bent van harte welkom!    

 

Dalfsen - Passantenhaven Dalfsen


Er is van alles te zien en te beleven.
De dorpen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen en ons uitgestrekte buitengebied zijn de moeite waard om te  ontdekken. Niet voor niets werd Dalfsen in 2016 tot ‘Groenste kleine stad van Europa’.

Passantenhaven Dalfsen
In het mooie Dalfsen kunt u gebruik maken van de passantenhaven. De haven ligt aan de westkant van de brug met de  blauwe bogen, naast het gemeentehuis. Verder kan ook een ligplaats worden ingenomen aan de kade naast de brug. Zowel voor aanleg in de haven als de kade bent u liggeld verschuldigd

Centrum Dalfsen
Vanaf de passantenhaven bent u zo in het gezellige dorpshart met vele winkeltjes, restaurants, terrasjes en supermarkten. 

Koopavond & warenmarkt
Iedere vrijdag is het koopavond in Dalfsen van 18.00 tot 21.00 uur. Op donderdag is de wekelijkse warenmarkt van 08.30 tot 12:30 uur. Diverse supermarkten op loopafstand van passantenhaven. Ook op zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur. 

Bediening brug Dalfsen
Donderdag voor Pasen tot 1 juni en de maand september van maandag t/m zondag: 8.30 tot 17.00 uur. Van 1 juni tot 1 september van maandag t/m zondag: van 8.30 tot 18.30 uur. Voor het openen van de brug, bel: 06 - 43 87 60 64. Bij geen gehoor, bel: 140529 (= gemeentehuis). De doorvaarhoogte bij een geopende brug is ca. 10 meter.       

Ommen - WSV De Vechtstreek

Jachthaven in hartje Ommen.
De relatief nieuwe jachthaven van WSV De Vechtstreek is gelegen aan de Vecht in Ommen en biedt een geweldig verblijf voor waterrecreanten en watertoeristen in Ommen. Met op loopafstand het centrum van Ommen en goede voorzieningen in de haven zult u hier een prettig verblijf hebben U vindt de haven van Ommen net ten westen van de Hessel Mulertbrug. Vanuit de haven kunt u over de Vecht naar plaatsen als Dalfsen, Zwolle Hardenberg en Coevorden varen. De meanderende rivier door groene landerijen zorgt voor een mooie tocht naar zowel oost als west. In de haven zijn zowel drijvende steigers (400 meter lengte) als afmeerplaatsen aan het grasveld rondom de nieuwe havenkom (140 meter lengte) aanwezig.

Voorzieningen
Tot de voorzieningen behoren stroom- en drinkwater units aan de steigers, douches, toiletten, wasmachine en droger en wifi op het terrein. Enkele bijzonderheden zijn daarnaast de centrale ligging in de stad en de grote speelweide voor kinderen.

Centrum Ommen
Direct tegenover de jachthaven vindt u het bruisende centrum van Ommen, met de vele gezellige terrassen, diverse winkels en een supermarkt. Iedere vrijdag is het koopavond in Ommen van 18.00 tot 21.00 uur.Hardenberg - Jachthaven

Hardenberg, Havenstad aan de Vecht.

Het stromende water brengt je op plekken, waar nog weinig vaarders zijn geweest. Wees één van de eersten en ontdek de nieuwe vaarroute naar Havenstad Hardenberg. De haven in Hardenberg sluit aan op de Vecht en is bestemd voor de kleine recreatievaart. De haven heeft in 2021 een complete renovatie ondergaan. Er zijn nieuwe steigers aangebracht en er zijn betere sanitaire voorzieningen. Aan toegankelijkheid voor minder-validen is ook gewerkt. Er is ook een havenkantoor, clubgebouw en horeca aanwezig. De haven wordt beheerd door Watersportvereniging Hardenberg, die ook het havenmeesterschap uitvoert. Voor meer informatie zie ook de website www.hardenberg.nl/haven. Vanuit de haven loop je direct het centrum van Hardenberg in.
Een complete winkelstad, waar je daarnaast ook kunt genieten van de vele terrasjes en gezellige horeca. Je kunt betalen met de Blue Water App of met een pinpas bij de havenmeester.

Kosten
• Voor het innemen van een ligplaats wordt liggeld geheven van € 1,25 (incl. BTW) per meter bootlengte per nacht (incl. elektra, water) met een minimum van € 6,25.
• Ligplaats voor maximaal 4 uur: € 3,-
• Tarief voor een vaste seizoenplaats (indien beschikbaar) van april t/m 1 oktober bedraagt € 68,- m1 inclusief BTW.
Daarnaast wordt ook het bijbehorende lidmaatschap van € 10/jaar voor de Watersportvereniging Hardenberg door de gemeente in rekening gebracht.