‹ Terug naar het zoekoverzicht

Yerseke_jachthaven_Yerseke_havenmeester


Jachthaven Yerseke
Kettingweg 1
4401 KX Yerseke
Tel.: 0113-571726
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.wvy.nl
Havenmeester: Jan van der Wijk - Tel.: 06-22556744


Yerseke_jachthaven_Yerseke_kaart

Yerseke - Jachthaven Yerseke

Neem de schaar van Yerseke en u vaart de Parel van de Oosterschelde, het authentieke Yerseke binnen. In de havens proeft u meteen door de mix van mossel- en oesterkotters, sportvisschepen en jachten de ziltige sfeer. Eenmaal op de wal kunt u genieten van de diversiteit aan schaal- en schelpdieren en visserij.

Yerseke_jachthaven_Yerseke_foto

De drie havens, gelegen aan Nationaal Park de Oosterschelde, zijn eigendom van en worden beheerd door de gemeente Reimerswaal. In de jachthaven is ook de watersportvereniging Yerseke actief. U bent van harte welkom voor een drankje in hun prachtige, gastvrije clubhuis naast het havenkantoor. In de beroepsvisserijhaven, de Julianahaven, liggen de mosselen oesterkotters. Hier vind je ook de enige mosselveiling van de wereld. In de Beatrixhaven treft u aan de noordzijde oesterkotters en sportvisschepen, de rest van de haven is jachthaven. Hier treft u ook de meld/aankomststeiger op de kop van de L-steiger en de lange passantensteiger. Afhankelijk van drukte en mogelijkheden kunnen de passanten op de passantensteiger liggen of krijgen een vrije box toegewezen. De Willem Alexanderhaven, tegen de oesterputten en het dorp aan, is ook in gebruik als jachthaven. Op de havens en in het dorp zijn er diverse restaurants te vinden waar u de Zeeuwse Zilte Zaligheden - zoals mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft - kunt  een. Ook bij de oude oesterputten vind u meerdere proeverijen en is er genoeg interessants te zien, dus zeker een bezoek waard. Ook in de gezellige kroegjes en cafeetjes in het dorp kunt u zich uitstekend vermaken.

Overdag kunt u een bezoekje brengen aan het Oosterscheldemuseum waar je alles te weten komt over de mosselen oesterteelt. In het museum ontmoeten verleden, heden en toekomst van de mossel- en oestercultuur elkaar. In een overzichtelijke opstelling krijgt u aan de hand van originele gebruiksvoorwerpen, gereedschappen, foto’s en documenten een duidelijk beeld van de ontwikkelingen in deze bedrijfstak. Ook is het mogelijk om onder leiding van een gids de pittoreske oesterputten te bezoeken, die dateren van 1870. Verder heeft Yerseke tal van leuke winkels die menig vrouwenhart harder zal laten kloppen. Iedere vrijdag is er een gezellige markt in het centrum van Yerseke. Kortom, de haven van Yerseke, parel aan de Oosterschelde, mag u niet overslaan wanneer u de Zeeuwse wateren aandoet met een tochtje   over de Oosterschelde.

Tip: blijf een paar dagen in Yerseke en vaar met laag water naar de vlakbij gelegen droogvallende zandplaten, met mooi weer een waar paradijs. Komende uit de schaar van Yerseke, vaart u eerst de beroepshaven (Julianahaven) voorbij, daarna laat u de rood, groene scheidington de svi 20/vwg1 aan bakboord liggen, u vaart de 2e haven, de Beatrixhaven in. U kunt roepen op marifoonkanaal vhf 74 of bellen naar +31622556744.