‹ Terug naar het zoekoverzicht

   

Stadshaven De Waterpoort

Oliemolensingel 2
5211 TN ’s-Hertogenbosch
Havenmeester: tel.: 06-12047342
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.wvdewaterpoort.nl

 

's-Hertogenbosch - De Waterpoort

Tegen de historische vestingwerken van de Bossche binnenstad ligt Stadshaven De Waterpoort. Op de plek waar de AA, de Dieze, de Dommel en de Zuid-Willemsvaart samenstromen lig je veilig en rustig op slechts vijf minuten lopen van het bruisende Bourgondische leven. De Bossche bollen, de talrijke restaurantjes, cafés en terrasjes lokken je naar de stad en zorgen voor een onvergetelijk verblijf in Den Bosch.

De Stadshaven wordt beheerd door Watersportvereniging De Waterpoort. Vanaf het water zie je het clubhuis waar ook het havenkantoor is gevestigd. Hier zijn ook de sanitaire voorzieningen en er is een gezellige bar. Om een ligplaats aan te vragen bel je de havenmeester. Hij weet altijd wel een mooi plekje te vinden. Nadere informatie over de haven en de faciliteiten vind je op www.wvdewaterpoort.nl.
   
Er zijn twee bruggen om rekening mee te houden; een draaibrug en een boombrug. De draaibrug over de Dommel heeft een doorvaarthoogte van circa 3.20 m. Boten die hoger zijn worden als eerste naar de kades aan de Brede Haven geleid. De Boombrug die toegang heeft tot de Brede Haven heeft een doorvaarthoogte van circa 4.50 m.