‹ Terug naar het zoekoverzicht

Groet - Passantenhaven Hargervaart
WSV Hargervaart
Hargervaart 14
1871 PL Groet
Tel.: havenmeester: 06-42745193
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.hargervaart.org

 

images/groet_passantenhaven_plattegrond.jpg

 

Groet - Passantenhaven Hargervaart

De Passantenhaven Hargervaart is gelegen in het polderlandschap van Groet (gemeente Bergen).

images/havens/groet_passantenhaven_sfeerfoto.jpg

Verscholen in een unieke omgeving, onderaan de Slaperdijk, met een weids uitzicht over de polders, dichtbij bos, duin en de zee, ligt de haven van W,S.V. Hargervaart. s ’Nachts hoort u hier bij westenwind zelfs het ruisen van de Noordzee.

De passantenhaven Hargervaart is een linthaven van ongeveer 1700 meter lang met ongeveer 125 ligplaatsen alleen aan de dijkzijde van de doodlopende vaart. U ligt dus niet naast, maar achter elkaar aan één zijde van de Hargervaart aan een goed onderhouden breed grasveld. U kunt uw boot zonder voorafgaande reservering op iedere vrije plaats afmeren. Geen geklungel meer met afmeerpennen; om de 6 meter staan er palen waaraan u uw boot stormvast kunt vastleggen!
Na een eerste rustmoment, bijgekomen van het varen en het begraven van de mogelijke strijdbijl over de stuur- c.q. afmeerkunst, zal u al snel de rust van deze haven ervaren. Genoeg uitgerust? Op loop- of fietsafstand ligt links het dorpje Groet, met supermarkt, bakker, rijwielverhuur/hersteller, snackbar en diverse restaurants. Rechtdoor, na een 100-tal meters, begint het bos en de duinen van de Noordzee met diverse wandel- en fietsroutes. Rechtsaf komt u bij het brede zandstrand van Camperduin, Schoorl en Petten, met diverse strandpaviljoens. Aan de linkerkant van strand Camperduin is een grote lagune met voldoende zwem- en speelgelegenheid voor kinderen.

Om het “luie” zweet van uw lijf te spoelen beschikt de haven over twee sanitaire units met een 4-tal douches. In totaal zijn er een 8-tal toiletten en een stortplaats voor chemische toiletten. Deze verenigingshaven heeft tevens een 5-tal aanlegplaatsen voor mindervaliden (vooraf reserveren voor deze ligplaatsen bij de havenmeester is gewenst, tel. 06-42745193). Nabij het havenkantoor is er een Jeu de Boules baan. Kortom, kom naar deze uniek gelegen passantenhaven en ervaar zelf wat deze mooie natuurlijke omgeving u heeft te bieden, tijdens een kort of langer verblijf met uw boot. 

images/havens/groet_pictogrammen.JPG