‹ Terug naar het zoekoverzicht

Groet - Passantenhaven Hargervaart
WSV Hargervaart
Hargervaart 14
1871 PL Groet
Tel.: havenmeester: 06-42745193
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.hargervaart.org

 

images/groet_passantenhaven_plattegrond.jpg

 

Groet - Passantenhaven Hargervaart

De Passantenhaven Hargervaart is gelegen in het polderlandschap van Groet (gemeente Bergen).

images/havens/groet_passantenhaven_sfeerfoto.jpg


Verscholen in een unieke omgeving, onderaan de Slaperdijk met een weids uitzicht over de polders, dichtbij bos, duin en de zee. s ’Nachts hoort u bij westenwind het ruisen van de Noordzee.

De haven is een linthaven van ongeveer 1700 meter lang met ongeveer 125 ligplaatsen. U ligt dus niet naast maar achter elkaar, aan een goed onderhouden breed grasveld. U kunt uw boot op iedere vrije plaats afmeren. Geen geklungel meer met afmeerpennen; om de 6 meter staan er palen waaraan u uw boot stormvast kunt vastleggen! Na een eerste rustmoment, bijgekomen van het varen en het begraven van de mogelijke strijdbijl over de stuur- cq afmeerkunst , overvalt u de rust van deze haven.

Genoeg uitgerust? Op loop- fietsafstand ligt links het dorpje Groet, met supermarkt, bakker, slager, rijwielhersteller, snackbar en diverse restaurants. Rechtdoor na een 100-tal meters begint het bos met daarachter de duinen.Rechtsaf komt u bij het nieuw opgespoten honderden meters breed zandstrand. Onder al dit zand ligt de Hondsbossche Zeewering verborgen.

Geen basaltblokken en asfalt meer aan de zeezijde, doch een duinlandschap met vennetjes en een enkele lagune. Om het “luie” zweet van uw lijf te spoelen beschikt de haven over twee sanitaire units met douches en toiletten. Deze verenigingshaven heeft tevens een 5-tal aanlegplaatsen voor mindervaliden, vooraf reserveren bij de havenmeester is gewenst (tel. 06-42745193).

Kortom, ervaar zelf deze unieke haven tijdens een korte of langere (vaar)vakantie! 

 

images/havens/groet_pictogrammen.JPG