‹ Terug naar het zoekoverzicht


Uitgeest - Jachthaven Zwaansmeerpolder

Jachthaven Zwaansmeerpolder
Postadres: Postbus 80, 1910 AB, Uitgeest
Bezoekadres: Lagendijk 41, 1911 MT, Uitgeest

Tel: 0251-313553
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.zwaansmeer.nl

 

 

Uitgeest - Jachthaven Zwaansmeerpolder

Jachthaven Zwaansmeerpolder aan de zuidelijke oever van het Uitgeestermeer is de thuishaven van de Zeil en Watersport Vereniging Uitgeest.

 Een duidelijk herkenningspunt is de zwaan op het dak van restaurant “Havenrijk” tegenover de haveningang. Hier kunt u op één van de twee terrassen genieten van het uitzicht en hetgeen de kaart biedt. De ZWVU biedt passanten de eerste twee kopjes koffie gratis aan. Tot de haven behoort een camping, hier zijn wat speeltoestellen voor de kleintjes, een pingpongtafel, 4 picknicktafels - en op het haventerrein een speelplaats met klimhuisje, schommel, wip en picknicktafel aanwezig. Het sanitair gebouw beschikt naast de gangbare voorzieningen over een voor invaliden aangepast toilet. Bij het milieustation kunt u al uw afval kwijt. De afzuiginstallatie voor fecaliëntanks en oliehoudend bilgewater vind u bij de hefkraan. Parkeren op het haventerrein is gratis Wifi ook. Naast de haven is een kanoverhuurbedrijf. Op de ondiepe wateren zuid van de dijk kan men mooie, veilige kanotochten maken. Tegenover de camping vindt u een zwemmeertje met speelweide. Naast de camping treft u een zwemstrandje aan, een ideale plek om zowel te zwemmen in - als te surfen op het meer.

Op een paar honderd meter afstand, bij de jachthaven Uitgeest, is een zeilmakerij gevestigd en even verderop kunt u bij “Lekker aan de Haven” verse broodjes kopen. Het dorp Uitgeest met een supermarkt, winkelcentrum postkantoor is ca. 3 Km van de haven verwijderd en goed bereikbaar. Zeker als u gebruikt maakt van onze gratis “leenfietsen. Passanten kunnen zich buiten kantoortijd melden in het restaurant. Men kan tevoren het havenkantoor bellen voor een ligplaats. Reserveren kan helaas niet.