‹ Terug naar het zoekoverzicht


Purmerend - WSV Purmerend
Havenkantoor
Whereplantsoen 13 a Purmerend
Tel. Havenmeester: 06-10150857
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Purmerend_WSV_Purmerend_kaart

 

Purmerend - WSV Purmerend
Welkom in de haven van Purmerend.

In een rustige omgeving en toch in het centrum van de stad beheert Watersportvereniging Purmerend 145 ligplaatsen langs de oever van rivier De Where en langs het Noordhollands Kanaal. Er zijn zowel vaste ligplaatsen als passantenplaatsen. Door de unieke ligging kunt u kiezen tussen rust en de reuring van de stad. Toiletten, douches, elektra en water en alle andere denkbare voorzieningen zijn binnen handbereik.

Ontdek Purmerend
Purmerend heeft heel veel te bieden: een gezellige historische binnenstad met een overdekt winkelcentrum, heel veel horeca, winkels, boetiekjes en al het andere wat je van een volwassen stad mag verwachten. Bruisend centrum van de binnenstad is de Koemarkt, een historisch horecaplein met heel veel gezellige terrassen. Hier vinden vooral in de zomermaanden ook veel activiteiten en evenementen plaats. Op de tweede
dinsdag van de maand september is het Marktdag. Dan is er in de binnenstad niet alleen de wekelijkse warenmarkt, maar ook de jaarlijkse veetentoonstelling, de traditionele kaasmarkt en het standwerkersconcours. Het is overigens die hele week Nazomerfeest in de stad!

  

Verken de omgeving
De Where en het Noordhollands Kanaal staan in directe verbinding met de vele meren en waterwegen in Noord-Holland. En Purmerend is het hart van de regio Waterland! Een unieke plek dus om niet alleen Purmerend maar ook de omgeving te verkennen. U kunt heerlijke wandelingen en fietstochten maken (fietsen zijn te huur). Denk daarbij aan het prachtige werelderfgoed Beemster met haar forten en gemalen, of breng een bezoekje aan Volendam, Edam of Monnickendam. 

Meer informatie over Purmerend en omgeving
Kijk op www.purmerend.nl en www.laagholland.com voor alle informatie over bezienswaardigheden en activiteiten. Of loop even binnen bij het VVV in het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt.

Liggelden
Alle bruggen worden gratis bediend. Liggeld voor De Where en Beemsterburgwal bedraagt € 0,85 per meter per nacht. Voor de steigers aan het Noordhollands Kanaal geldt: per steiger per nacht € 12 voor de 12 metersteiger, € 10 voor 10 metersteiger en € 8 voor de 8 metersteiger. Betaling voor alle ligplekken gaat via aanuit.net. Van 15 september tot 15 mei kunt u drie dagen overnachten voor de prijs van twee. Aan het Noordhollands Kanaal ter hoogte van het viaduct over de A7 vindt u de nieuwe botenhelling.