‹ Terug naar het zoekoverzicht

Haarlem - Passantenplekken aan het Spaarne

Havenkantoor     
Spaarndamseweg 1 
2022 EG Haarlem
Tel.023 – 531 0904
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.haarlem.nl

Brugbediening:
Marifoonkanaal 18
Waarderbrug: 023 – 5115141

Haarlem - Passantenplekken aan het Spaarne

Welkom in Haarlem!

images/havens/haarlem_passantensteiger.jpg

Haarlem heeft een monumentale binnenstad met veel bezienswaardigheden en musea. Het gezellige centrum biedt volop  bijzondere winkels, restaurants, cafe’s en terrassen. Het Spaarne stroomt met zijn S-vormige krul al eeuwen door de stad.

Passanten kunnen op vele locaties afmeren aan de kade of een steiger. Veel locaties zijn voorzien van elektra- automaten en op diverse punten kunt u water innemen. Op drie locaties is er douche en toiletgelegenheid. Aan de Kelderwindkade is er een rolstoeltoegankelijke kade met sanitaire voorzieningen in de nabijheid.
In Haarlem bent u  verplicht bruggengeld te betalen als u een opening van een brug nodig heeft. Als u in Haarlem verblijft dan betaalt u havengeld (het bruggengeld is hierbij inbegrepen). Dit kan voldaan worden via de gratis AanUit.net app en website (www.aanuit.net). Hiermee kan ook de stroom worden aangezet en afgerekend. Betalen kan ook op het Havenkantoor (tijdens kantooruren) en bij de 3  betaalautomaten. Deze bevinden zich bij het Havenkantoor, de Melkbrug en de Gravenstenenbrug. Voorkeur Creditcard- Visa/Mastercard.

Voor elektrische vaartuigen zijn er oplaadpunten in de binnenstad. Met de informatiefolder “OP EN AAN HET WATER”, die u gratis kunt meenemen vanaf het Havenkantoor en de Melkbrug vindt u makkelijk uw weg. Deze folder is ook te bekijken via de website van Haarlem Marketing: www.haarlemmarketing.nl We zien uit naar uw komst en hopen u in Haarlem te mogen begroeten.