‹ Terug naar het zoekoverzicht


Alkmaar - Gemeentehaven

Havenkantoor Accijnstoren,
Bierkade Alkmaar
Tel.: 072-5200014
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.havensinalkmaar.nl

 

Alkmaar - Gemeentehaven

Alkmaar: aanmeren middenin historisch centrum.


images/havens/alkmaar_gemeentehaven.jpg


Bekijk hier de video van de gemeentehaven Alkmaar:


Wat is er leuker dan een ligplaats voor je boot in het centrum van een gezellige stad? In Alkmaar kun je je boot afmeren midden in het historisch centrum, vlakbij de Kaasmarkt, terrasjes, winkels, restaurants, musea en nog veel meer. 

Alkmaar biedt:
• ruim aantal aanlegplaatsen
• midden in historisch centrum
• veel voorzieningen
• aansluiting op sloepennetwerk Laag Holland

Winkels 7 dagen per week geopend
Alkmaar is vanaf het water fantastisch. Vanaf de boot heb je een prachtig uitzicht op de historische binnenstad met z’n grachtenpanden en kerktorens. Als watertoerist zit je op loopafstand van alle mooie plekken in het Alkmaarse centrum. Je vindt in Alkmaar de leukste winkels en die zijn ook nog eens zeven dagen per week geopend!

500 jaar Grote Kerk en 425 jaar Kaasdragersgilde
In 2018 vieren we aantal bijzondere jubilea in Alkmaar. De Grote Kerk bestaat 500 jaar, het Kaasmuseum 35 jaar. Allemaal mooie mijlpalen, die we natuurlijk gaan vieren. En wil je een unieke ervaring op grote hoogte beleven, ga naar www.klimnaardehemel.nl!

Kaasmarkt
Ben je op een vrijdag in Alkmaar, dan mag je de beroemde Alkmaarse Kaasmarkt niet missen. In de maanden juli en augustus is er zelfs op dinsdagavond een speciale avondeditie van de Kaasmarkt. Daarnaast kun je ’s zomers genieten van live muziek en andere evenementen. Kijk voor de evenementenagenda op www.alkmaarprachtstad.nl. Vergeet ook geen bezoek te brengen aan de Alkmaarse musea, of iets te drinken op de gezellige terrasjes!

 

Praktisch
Van de Alkmaarse haven krijgen watertoeristen een welkomstpakket met havenboekje, een Alkmaar Prachtstad Magazine en een plattegrond van de stad. Op havensinalkmaar.nl staat alle praktische haveninformatie. De Alkmaarse havens zijn geschikt voor allerlei typen boten; van kleine scheepjes tot riviercruise schepen en de bruine vloot. Groepen met meerdere boten kunnen gezellig bij elkaar liggen. Drinkwater, elektra, toiletten,
douches en wasmachine/ droger zijn aanwezig!

De mooiste plekjes om aan te leggen in Alkmaar:
• De Turfhaven in de nieuwe wijk Schelphoek: de zon schijnt er de hele dag!
• Langs het Noord-Hollands Kanaal
• Langs grachtjes als het Luttik Oudorp, met uitzicht op de Waagtoren Kijk voor meer informatie op www.havensinalkmaar.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


images/havens/alkmaar_gemeentehaven_sfeerfoto.jpg