‹ Terug naar het zoekoverzichtMuidenhaven
Westzeedijk 7
1398 BB Muiden
Tel.: 0294-261450 of 06-20146897
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.knzrv.nl 

 

Muiden - Muidenhaven

De Muidenhaven: het mooiste uitzicht van het Markermeer!

Ten zuiden van Forteiland Pampus, pal tegenover het in 1285 door Floris V gebouwde Muiderslot én naast het 15e-eeuwse torenfort de Westbatterij, ligt de kleinschalige en gezellige Muidenhaven. Hier geniet u van een fraai panorama over de monding van de Vecht en het romantische Muiderslot, dat vooral aan het einde van de dag een oogverblindende aanblik geeft in de stralen van de ondergaande zon. Van onze gasten horen wij vaak dat de Muidenhaven het allermooiste uitzicht van het Markermeer heeft en daar zijn we trots op!

Onze havenmeesters hebben persoonlijke aandacht voor iedere gast en zullen u met raad en daad terzijde staan bij het uitkiezen van een ligplaats. De Muidenhaven is, evenals de Buyshaven in Enkhuizen, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV), opgericht in 1847 en daarmee de oudste watersportvereniging van Nederland. Een legendarische vereniging met een historische traditie, maar anno 2019  nog springlevend! Dat merkt u bijvoorbeeld op zaterdagmorgen, wanneer er door onze roeiteams druk getraind wordt, of op zondagmorgen, als op de Noordkop van de haven onze jongste jeugd zeilles krijgt.

U hoeft geen lid van ‘de Koninklijke’ te zijn om hier prinsheerlijk te overnachten. En u bent van harte welkom om op ons mooie terras iets te drinken en een hapje te eten in de gezellige Pampusbar, of boven in de stijlvolle Sociëteit van de Vereeniging. Vanuit de haven is het minder dan tien minuten lopen naar Muiden, het sfeervolle vestingstadje met geweldige restaurants, de bruine vloot, en het roemruchte schipperscafé Ome Ko, waar vanaf het terras de manoeuvres van de schepen in de Groote Zeesluis een boeiend schouwspel bieden. Ook kunt u het Muiderslot bezoeken, waar in de zomermaanden leuke activiteiten georganiseerd worden, of aanmonsteren op het Pampusveer voor een avontuurlijk bezoek aan Pampus. En heeft u zin in een fietstochtje, dan staan onze gratis leenfietsen ter beschikking. Muiden is overigens ook een prima uitvalsbasis voor een dagje Amsterdam, want met het openbaar vervoer bent u binnen een half uur in het centrum van de stad! Uiteraard is er in de Muidenhaven gratis WIFI en is het gebruik van het moderne sanitair, elektra en water bij het liggeld inbegrepen.