‹ Terug naar het zoekoverzichtGemeentehaven Hoorn
Hoofd 2a
1621 AM Hoorn
Tel: 0229-214012 en 06-54202828
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.hoorn.nl/haven

Hoorn_Gemeentehaven_Hoorn_kaart

Hoorn - Gemeentehaven Hoorn

Hoorn; de gezelligste haven van het IJsselmeergebied!

U vaart de haven van Hoorn binnen door het zogenaamde ‘Grote Gat’, een opening in de dijk naast de vuurtoren. U bent nu in de Buitenhaven. Hier liggen charterschepen en riviercruiseschepen afgemeerd aan het prachtig gerenoveerde Oostereiland. Vervolgens vaart u langs de Hoofdtoren en de aanlegsteiger “Het Houten Hoofd” richting de keersluis. Achter de keersluis ligt de Binnenhaven van Hoorn.

De Binnenhaven
De Binnenhaven heeft een unieke ligging in de stad Hoorn. Zo kunt u kiezen voor een ligplaats aan het park of voor een ligplaats aan de historische stadskade met al zijn restaurants, cafés en terrassen. De Binnenhaven is een stapelhaven. Dit geeft de haven een geheel eigen sfeer. Het VOC-verleden van Hoorn is nog goed terug te zien aan de zeventiendeeeuwse trapgevelhuizen, rijkversierde gevelstenen en andere ornamenten.Ontdek Hoorn 
Een bezoek aan de voormalige gevangenis op het Oostereiland is zeer de moeite waard. Het eiland is volledig gerenoveerd en biedt onder andere plaats aan twee musea, een filmhuis, toeristisch informatiepunt (tevens VVV-agentschap), restaurant en hotel. “De Halve Maen”, de replica en enig zeilend VOCschip ligt aan de zuidpunt van het Oostereiland en tijdens een bezoek vertellen ze over hoe het leven er vroeger aan boord aan toe ging. Ook de binnenstad van Hoorn heeft veel te bieden. Zo zijn er diverse musea en is er een gevarieerd winkelaanbod. De hele dag op pad geweest? U kunt uw dag afsluiten met een bezoek aan één van de vele eetgelegenheden, zowel direct in de haven als in de binnenstad. Van Michelinster tot eetcafé, er is voor ieder wat wils. Vanuit de Binnenhaven is de binnenstad op loopafstand te bereiken.

Kijk voor meer informatie over Hoorn en de haven op www.hoorn.nl/haven