‹ Terug naar het zoekoverzicht

Amsterdam - WVDS Sixhaven
Sixhavenweg 15
1021 HG Amsterdam
Tel:. havenmeester:
+31 (0)20 - 632 94 29
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.sixhaven.nl


Amsterdam - WVDS Sixhaven

Hoe fantastisch kan het zijn om als passant een ligplaats te kiezen in de leukste verenigingshaven van Amsterdam, de Watersportvereniging Dok- en Scheepsbouw (W.V.D.S) in de Sixhaven.

Sinds 1946 een vereniging die opgebouwd en gerund wordt door vrijwilligers. De club is weliswaar bijna 70 jaar oud maar met het gereedkomen van de Noord-Zuidlijn compleet vernieuwd. Nieuwe drijvende steigers met LED verlichting, stroom en water. Tevens gloednieuwe sanitaire voorzieningen in ons Eco paviljoen. Door alle energiebesparende maatregelen zorgen wij voor een aanzienlijke vermindering in onze CO² uitstoot en dragen zo ons steentje bij aan een beter milieu en een comfortabel verblijf.

Onze passanten worden gastvrij onthaald door onze grote groep vrijwillige havenmeesters. In onze haven kunt u op een unieke plek genieten van onze kleurrijke hoofdstad direct tegenover het Centraal Station. De haven ligt op loopafstand ingesloten tussen 2 pontveren. Een ideaal startpunt voor een bezoekje aan de stad. Amsterdam biedt een scala aan bezienswaardigheden, zoals Het Rijksmuseum, de Amsterdamse wallen, de Jordaan, het Rembrandthuis, het Vondelpark, Artis, de mooie grachtengordel, het Anna Frankhuis en nog veel meer. De vele historische gebouwen trekken direct al uw aandacht. In een klein kwartier bent u aan de overkant en loopt u onder het Centraal Station door direct het centrum in. Ook wandelt u direct over de sluis even links en dan stuurboord uit Amsterdam-Noord in. In de van der Pekstraat treft u daar een kleurrijke lokale markt.

Verlaat u het haventerrein en volgt u de weg over de Meeuwenlaan dan is het slechts 5 minuten lopen om te kiezen uit 2 grote supermarkten voor uw boodschappen. De Dirk en de nieuwe Foodmarket met een uitgebreid assortiment.

Onze nieuwe voorzieningen en herinrichting maar ook onze uitbreiding en de nieuwe sloepensteiger maken een bezoekje aan de Sixhaven en Amsterdam meer dan waard.Tot ziens in onze haven en veel vaarplezier.
Het Bestuur van de W.V.D.S.