‹ Terug naar het zoekoverzicht

Amsterdam Marina
Werfkade 4
1033 RA Amsterdam
Tel: 020-6310767
Marifoon: VHF 31
Website: www.amsterdammarina.com
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Amsterdam_Marina_kaart

Amsterdam - Amsterdam Marina

Bij het centrum van Amsterdam, aan de noordkant van het IJ op de trendy NDSM-werf ligt de nieuwe jachthaven Amsterdam Marina met ruime ligplaatsen en moderne, comfortable voorzieningen. Passanten –tot zelfs 40 m- zijn van harte welkom! Met de gratis pont is er een directe verbinding van de NDSM-werf met Amsterdam CS en het bruisende stadscentrum.

images/havens/amsterdam_marina_amsterdam.jpg

Omgeving.
Amsterdam Marina is gesitueerd op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Hier werden vroeger grote zeeschepen gebouwd: passagiersschepen zoals de Oranje, maar ook supertankers die in twee delen te water werden gelaten en in het water in elkaar werden gelast. De oude scheepsbouwloodsen zijn als eerste herontdekt door kunstenaars en andere creatieven met in hun kielzog bijzondere restaurants, galeries en 1x per maand op zaterdag en zondag de IJ-hallen, de grootste en gezelligste vlooienmarkt van Europa.
Amsterdam Marina ligt aan het breedste stuk van het IJ op een knooppunt van vaarwegen: Noordzeekanaal, IJsselmeer/ Markermeer, Amsterdam-Rijnkanaal, Noord-Hollands Kanaal en de Staande Mast Route. Veel van onze gasten pakken de pont naar het centrum voor een dagje Amsterdam. Met de pont bent u in veertien minuten op Amsterdam CS. Ook ideaal dus voor een bemanningswissel.

Voorzieningen
Centraal in de jachthaven staat het bijzondere havengebouw. Hier vindt u het havenkantoor en de luxueuze douche- en toiletgroepen met aparte badkamers, waarvan 2 met ligbad met uitzicht over het IJ. De steigers zijn exclusief toegankelijk voor ligplaatshouders en passanten en er is videobewaking rondom het gebouw en bij de twee haveningangen.
Het gezellige Amsterdamse Loetje aan 't IJ -wereldberoemd om zijn biefstuk- zit in de kop van het havengebouw en heeft rondom terrassen onder een arcade met 12 m hoge houten bogen en fantastisch uitzicht over de jachthaven en het IJ.

images/havens/amsterdam_marina_amsterdam_sfeer.jpg

Vijf aantrekkelijke alternatieven voor één prijs

Amsterdam Marina maakt deel uit van De Jachthavengroep met zusterhavens Rotterdam Marina, Regatta Center Medemblik, Marina Stellendam en Marina Schokkerstrand.
Vaste ligplaatshouders mogen gratis en naar keuze in de zusterhavens liggen en kunnen zo hun vaargebied variëren.