‹ Terug naar het zoekoverzicht


Contact met de havenmeesters:
Kwikkelsbrug
Tel: +31 (0) 227 541686
Mobiel: +31 (0) 653416795
Fax: +31 (0) 227 545445  Marifoon Haven Medemblik VHF 9
Pekelharinghaven
Tel: + 31(0) 612335841
Marifoon VHF 31
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: 
www.stadshavensmedemblik.nl


Medemblik_Gemeentehavens_Medemblik_kaart

Medemblik - Stadshavens Medemblik

Welkom in de Stadshavens van Medemblik,
Uw Thuishaven.

Stadshavens Medemblik zet zich in om u als watersporters en bezoekers een perfecte service aan te bieden en u hierbij zo veel mogelijk te ontzorgen. Wij verbinden Medemblik met het binnenwater door middel van een samenwerkingsovereenkomst met Recreatiehaven Broekhorn, Waterrijk Kolhorn, Recreatiehaven Schagen, WSV Onrust Den Helder en Jachthaven Middenmeer. Iedereen wordt uitgenodigd om door de poort van Medemblik deze prachtige groene vaar- en fietsroutes te ontdekken. Dit kan natuurlijk met uw eigen schip maar u kunt hiervoor in het havenkantoor van de Pekelharinghaven ook fietsen en luxe Antaris sloepen huren.

Achter het havenkantoor aan de Pekelharinghaven bevinden zich 5 camperplaatsen. Deze plaatsen, de ligplaatsen en voor alle verhuur kunt u reserveren via onze website, per email, telefonisch of gewoon aan de balie waar de havenmeesters u graag te woord staan. Door de samenwerking met zeilvereniging Bestevaer bieden wij een jeugd zeilopleiding waarbij jeugd op de Vooroever kennis kan maken met zeilen in Optimisten, Laser, Spash en catamarans. Ook kan er gebruik gemaakt worden van SUP’s en windsurfers.

Voor meer info over het (zomer) zeilprogramma kunt u terecht op de Bestevaer website: http://www.wsvbestevaer.nl

Vanuit de havens kunt u makkelijk de hoofdstraat inlopen en de vele bezienswaardigheden waaronder kasteel Radboud en het Bakkerijmuseum bezoeken. Via het naastgelegen station kan men met de stoomtram richting Hoorn reizen om vanuit daar de reis verder te vervolgen naar Enkhuizen en het rondje compleet te maken met het passagiersschip de Friesland. In Medemblik zelf staat de locale elektrische citytours bus voor u klaar.

De havens van Medemblik zijn sinds 2017 Blauwe Vlag gecertificeerd. Om ervoor te zorgen dat het drinkwater, het oppervlaktewater en de directe omgeving schoon en veilig blijven, heeft Stadshavens Medemblik alle nodige maatregelen genomen.

Bij een bezoek aan onze havens is het heerlijk bijkomen onder handbereik van het uitgebreide en diverse horeca aanbod dat de stad rijk is. Zowel de Oosterhaven als de Pekelharinghaven zijn voorzien van een moderne toilet- en douchegelegenheid. Bij de havens zijn verder goede elektra en drinkwater voorzieningen en is er gratis nieuwe Wifi van City Wireless beschikbaar dus de kids kunnen ook weer mee!

Bezoekers en ligplaatshouders kunnen gebruik maken van containers rondom de haven voor scheepsafval. Bij Bunkerstation Kool & Co in de Middenhaven is een afgiftepunt voor vuilwater Kijk voor meer informatie op de havenwebsite: www.stadshavensmedemblik.nlimages/advertenties/eetcaf_de_kwikkel.JPG