‹ Terug naar het zoekoverzicht

Gemeentelijke havendienst
Enkhuizen Havenweg 3
1601 GA  Enkhuizen
Tel: 0228-312444
Mobiel: 06-23700390
Marifoonkanaal: 12
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

  

Enkhuizen - Gemeentelijke Havens

Divers, historisch en gezellige bedrijvigheid.

 

Op steenworp afstand van het station, de VVV en de befaamde Dromedaris vindt u de Gemeentelijke Havens: een verzameling aanlegplaatsen waar de meest uiteenlopende havenactiviteiten plaatsvinden. De sfeervolle gemeentelijke havens zijn in trek bij zowel vaste ligplaatshouders als passanten. De eerste groep bezoekers maakt gebruik van boxen in de Oosterhaven.

Passanten meren af in de Buitenhaven en Oude Haven, waar de schepen keurig gestapeld liggen.
Eén ding hebben de Gemeentelijke havens gemeen: vanaf uw boot stapt u bijna direct het oude centrum van Enkhuizen in!

Havengeld:
Betalen van de havengelden gaat via de betaalautomaten bij het havenkantoor aan de Havenweg of in de douche- en toiletruimte nabij het VVV kantoor (Tussen Twee Havens). U dient te betalen op de dag van aankomst. Na betaling ontvangt u een betaalbewijs (sticker) uit de automaat die u goed zichtbaar aan dient te brengen op uw boot. Reguliere betalingen zijn niet meer mogelijk op het havenkantoor.

Faciliteiten:
• De nieuwe douche- en toiletruimte vindt u bij het VVV kantoor (Tussen Twee Havens), geopend van 7.00 tot 23.00 uur, en bij het havenkantoor aan de Havenweg, geopend van 7.00 tot 22.00 uur. In de winterperiode (1 november t/m 31 maart) is alleen het sanitair bij het havenkantoor geopend (7.00 -22 .00 uur).
• Bezoekers van de haven kunnen gratis gebruik maken van Wi-Fi.
• Vuilwater: onze haven is voorzien van een vuilwaterstation. Alle pleziervaartuigen met vuilwatertanks aan boord, kunnen deze tanks gratis legen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor het afgeven van bilgewater.
• Afval: om de haven staan op verschillende locaties containers voor, vuil, papier en glas.

De betaalautomaat accepteert alleen PIN betalingen.