‹ Terug naar het zoekoverzicht

KNZ&RV Buyshaven
Flevolaan 6
1601 MA Enkhuizen
Tel: 0228-315660 of 06-30136854
VHF 31
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.buyshaven.nl
www.knzrv.nl

 

Enkhuizen - KNZ&RV Buyshaven

Verscholen achter het NS-Station, aan de zuidelijkste punt van het Krabbersgat, bevindt zich het best bewaarde geheim van Enkhuizen: de Buyshaven. Groene oase vlakbij de historische binnenstad.


Foto: Christian Lochner

Kleinschalig, sfeervol en gemoedelijk. Met persoonlijke aandacht van de havenmeester, verse broodjes die ’s morgens door de plaatselijke bakker worden bezorgd, gratis leenfietsen (met versnellingen!) waarmee u in een mum van tijd naar het centrum fietst. Vanaf het station is het nog geen tien minuten lopen. Dus ook een ideaal punt voor opstappers!

De Buyshaven bestaat uit twee delen: u kunt in overleg met de havenmeester een plekje kiezen aan één van de nieuwe steigers in het buitengedeelte, pal achter de Gependam, waar het hartje zomer heerlijk koel is en met een prachtig uitzicht over het Krabbersgat. Of ‘binnen-in’, waar u -ook als er wat meer wind staat- heerlijk beschut ligt.

Tussen al het groen ligt de Kombuys: een markant clubgebouwtje dat door alle passanten vrij gebruikt kan worden, en waar u zelf uw drankjes afrekent op basis van vertrouwen. Waar vindt u dat tegenwoordig nog? Ideaal om binnen op te warmen als het weer even te wensen overlaat, maar ook heel fijn tijdens zwoele zomeravonden. Er staan enkele barbecues, die -in overleg met de havenmeester- gratis kunnen worden gebruikt. Zo kunt u in de ondergaande zon die heerlijke dag op het water nog een beetje verlengen...

Uiteraard is er gratis WIFI en is het gebruik van het moderne sanitair, elektra en water bij het liggeld inbegrepen.
De Buyshaven is, evenals de Muidenhaven, onderdeel van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV), opgericht in 1847 en daarmee de oudste watersportvereniging van Nederland. Een vereniging met historie & tradities en anno 2020 nog springlevend! U hoeft geen lid te zijn om hier -tegen een gunstig tarief- te
overnachten. In de Buyshaven is iedereen van harte welkom! En mocht u uw vaartocht in zuidelijke richting voortzetten, dan bent u natuurlijk van harte welkom in de andere haven van de Koninklijke: de Muidenhaven.De Buyshaven is, evenals de Muidenhaven, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV), opgericht in 1847 en daarmee de oudste watersportvereniging van Nederland. Een vereniging met een historische traditie, maar anno 2019 nog springlevend! U hoeft geen lid te zijn om hier - tegen een zeer gunstig tarief - te overnachten. In de Buyshaven is iedereen van harte welkom!