‹ Terug naar het zoekoverzichtContactadres:
Lantaarndijk 6
4797 SP Willemstad
Tel: 0168-472576
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.jachthavenwillemstad.nl

 

Willemstad - Gemeentelijke Jachthaven

Jachthaven Willemstad: ontelbare mogelijkheden in een bijzondere omgeving.

De Stadshaven Willemstad is een populaire haven met 240 vaste ligplaatsen en van alle gemakken voorzien. Passanten zijn van harte welkom. We beschikken over een passantensteiger, een speciale boodschappensteiger en een historische stadskom. En misschien wel het mooiste, een bijzondere omgeving met alle mogelijkheden voor lekker eten, drinken, cultuur en geschiedenis ‘proeven’, wandelen, fietsen en genieten van prachtige natuur. Ook de binnenhaven van Willemstad biedt voldoende plaats voor een lang(er) verblijf. De diepgang in de haven 2,20 NAP. We zijn een milieubewuste haven voorzien van een blauwe vlag.

Bijzondere en veelzijdige plaats
De haven ligt in het centrum van de historische vestingstad Willemstad aan de poort van Zeeland. De stad die geschiedenis ademt, in de oksel van de Volkeraksluizen en het Haringvliet. Natuur, cultuur, (water)sport en Bourgondisch genieten; hier kan het allemaal. U kunt een natuurwandeling maken (wie weet spot u wel een bever!). Of u plant een mooie fietstocht door de uitgestrekte omgeving. Maar u kunt ook een duik nemen in de vaderlandse geschiedenis. Willemstad is onderdeel van de Stelling van Willemstad en de Zuiderwaterlinie. De vestingwallen en forten zijn goed bewaard gebleven en bieden een unieke kans om de geschiedenis te beleven, door bijvoorbeeld een wandeling te maken langs de vestingwallen van Willemstad. U bezoekt een van de bijzondere forten, of het in 1623 gebouwde Mauritshuis. Als visliefhebber kunt u uw geluk beproeven aan de oevers van het Hollands Diep of het Hellegat. Willemstad heeft diverse overnachtingsmogelijkheden. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan restaurants en cafés: van eetcafé tot exquise tafelen en van terras aan het water tot een bruine kroeg. Er is voldoende parkeergelegenheid nabij de haven.

 

Handig om te weten:
• Alle passanten melden zich bij het havenkantoor bij de haveningang. Na het afmeren kunt u afrekenen op het havenkantoor. U ontvangt dan een gastenpas voor de toegang poort.
• U kunt op de dag zelf een overnachting reserveren voor de binnenhaven. (VHF 31 – 0168 472576) Reserveren voor de stadskom is niet mogelijk. Dit is afhankelijk van de volgorde van binnenkomst
• Wilt u alleen even boodschappen doen? Dan meldt u zich ook bij het havenkantoor. U kunt tussen 09.00u en 16.00u één keer per dag maximaal 2 uur gratis afmeren aan onze boodschappensteiger. Uiteraard geldt aansluiten en langszij bij andere
   schepen. Vol is vol.
• Wilt u langer dan 2 uur verblijven maar niet overnachten tot max. 16.00u? Dan krijgt u een box toegewezen. U betaalt dan het dagtarief (50% van het nachttarief)
• Wilt u kort verblijven na 16.00u tot max 22.00u dan betaalt u het dagtarief (50% van het nachttarief)
• We hanteren all-in tarieven. U heeft geen muntjes nodig voor water, stroom en sanitaire voorzieningen. Gratis Wifi.
• Was- en droogmunten zijn verkrijgbaar op het havenkantoor. Wasmiddel inbegrepen.