‹ Terug naar het zoekoverzicht

Jachthaven Brouwershaven
Nieuwe jachthaven 12
4318 AR Brouwershaven
Tel.: 0111-691330
E-mail: gemeentehavenbrouwershaven@
schouwen-duiveland.nl

Website: www.schouwen-duiveland.nl/
recreatie/jachthavens-en-watersport

Brouwershaven - JH Brouwershaven 

Brouwershaven: Historisch, gezellig én Jacob Cats!
     

Het historische Brouwershaven is gelegen aan het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. De jachthaven van Brouwerhaven heeft 450 boxen en 100 plaatsenvoor passanten. De ligplaatsen bevinden zich tot in het  historische en gezellige stadje. De jachthaven is al vele jaren bekroond met de Blauwe Vlag. Deze internationale erkenning wordt alleen toegekend aan schone en veilige jachthavens en stranden. Brouwershaven beschikt over een snel-oplaadstation voor elektrische boten. Als u van boord gaat komt u in het historische stadje Brouwershaven. Deze ‘smalstad’ was tijdens de Gouden Eeuw van groot belang voor de handel en zeevaart. Het prachtige stadhuis en de grote Sint Nicolaaskerk zijn fraaie monumenten uit deze tijd.

In het zomerseizoen is er op maandag een gezellige toeristenmarkt op het mooie marktplein. Hier vindt u, naast gastvrije terrasjes, ook het standbeeld van Jacob Cats. Deze bekende staatsman en schrijver is geboren in Brouwershaven.

Betalen met pin
We wijzen u er op dat u op het havenkantoor alleen met pin voor uw verblijf in de jachthaven kunt betalen. Vanaf juli 2021 kunt u ook makkelijk en snel met een QR-code betalen.
Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland: https://www.schouwen-duiveland.nl/recreatie/jachthavens-en-watersport