Terug naar het zoekoverzicht

W.S.V. "De Oude Horn"
Sundsvall 1
4141 MP Leerdam
Telefoon: 0345-613894
Mobiel: 06-19063221
Website: www.wsvdeoudehorn.nl
Secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Havenmeesters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerdam - Jachthaven W.S.V. De Oude Horn

De jachthaven biedt passanten voor een korte of wat langere periode een goede en verzorgde ligplaats. De haven bestaat uit drie delen: een kom, een oude haven en buitensteigers aan de Linge.

  

Uitblazen aan de Linge in Leerdam
Glasstad
Meer aan in de glasstad van Nederland, Leerdam! De passantenhaven ligt in het centrum van Leerdam aan de pittoreske Zuidwal met muizentorentjes en gezellige terrasjes. Restaurants, winkels en supermarkten liggen letterlijk om de hoek.

De glasstad van Nederland
Leerdam is niet voor niets de glasstad van Nederland. Met de komst van de glasfabriek in de 18e eeuw ontstond er een grote glasindustrie in Leerdam en dit is vandaag de dag nog goed te zien in de stad. Zo zijn zelfs de bolders in de haven van glas! Iedere dag wordt er in Leerdam nog op ambachtelijke wijze glas geblazen. De jachthaven ligt praktisch tegen de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum aan. Stap op de werkvloer van de glasblazer en zie hoe ze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken. 

Maar er is in Leerdam nog veel meer te doen
Zo zijn er maar liefst vijf unieke musea om te bezoeken, diverse kerken, (glas)galerieën, goede restaurants, hotels en B&B’s, en gezellige koffietentjes. Leerdam staat naast het glas ook bekend om de Leerdammer kaas. Geniet van een thuisproeverij op de boot en word een echte Leerdammer kenner. Of download de 'Leerdam Tour' app en maak een stadswandeling. Door interactieve Augmented Reality, meeslepende audio en interessante verhalen ontdek je alles over de geschiedenis van Leerdam.

Prachtige natuur rondom Leerdam
In Leerdam en omgeving is voldoende te beleven om een paar dagen in de jachthaven te blijven. Huur een fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek de omgeving rondom Leerdam. Welke kant je ook op gaat, de natuur is overal even mooi. Trek
eropuit over de slingerende dijken, langs de rivier de Linge en temidden van de fruitbomen richting de vele authentieke steden en dorpen. Alvast ontdekken welke mooie routes er allemaal te vinden zijn of op zoek naar een fietsverhuur?
Kijk op www.leerdamglasstad.nl/routes


Ontdek de verborgen parels
Benieuwd wat er nog meer te doen is in Leerdam? Kijk dan op www.leerdamglasstad.nl of kom langs in het Toeristisch Informatiepunt. We vertellen je graag waar de mooiste plekjes zijn en leukste activiteiten op dat moment.

TIP Leerdam
Kerkstraat 55, 4141 AV Leerdam +31 (0) 345 22 85 33 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.leerdamglasstad.nl