‹ Terug naar het zoekoverzicht

 

1. Wijkse Haven, onderdeel van `t Schippershuys Havenbeheer b.v.
Havenmeester Rick Stoorvogel
Tel.: 06-26212079
Havenkantoor De Graanschuur
Dijkstraat 29
3961 AA Wijk bij Duurstede
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.wijksehaven.nl

2. Watersportvereniging Rijn en Lek
Telefoon: 06 - 3048 1079
Aalswaard 50
3962 MZ Wijk bij Duurstede
Marifoon: VHF 31
Website: www.rijnenlek.nl

3. De Lunenburg B.V.
Aalswaard 10
3962 MZ Wijk bij Duurstede
Tel: 0343 - 577743
Havenmeester: 06 - 53 83 92 82
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.jachthaven-lunenburg.nl

Openingstijden
ma - zat 8.30-17.00 uur
 

Wijk bij Duurstede - De Wijkse Havens

Wijk bij Duurstede historische parel aan Rijn en Lek.

Gelukkig bestaan ze nog, steden aan het water waarvan het aanzicht de eeuwen glansrijk heeft doorstaan. De skyline van Wijk bij Duurstede wordt gedomineerd door een drietal rijksmonumenten: kasteel Duurstede, de Grote Kerk aan de Markt en de enige walpoortmolen in de wereld, de Rijn en Lek.
Dichters, schrijvers en schilders vereeuwigden dit oer-Hollandse beeld, dat op vele plekken in de museumwereld is terug te vinden. Laat u verrassen door de monumentale binnenstad met een gevarieerde mix van speciaalzaken, verswinkels, horeca en galeries. En door ons groene achterland in het idyllische Kromme Rijngebied. Onze gastvrije inwoners en ondernemers zijn zonder uitzondering apetrots op hun ‘Waik aan de Lek”.

Welkom! Ik hoop u in onze mooie gemeente te mogen begroeten.
Wil Kosterman Wethouder toerisme en cultuur

Centrale ligging
Wijk bij Duurstede is een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes in het Kromme Rijngebied, Betuwe en Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Dankzij een uitstekende busverbinding
bent u in een oogwenk in Utrecht. Dat maakt een verblijf het hele jaar door aantrekkelijk. Ga voor alle detailinfo naar www.vvvkrommerijnstreek.nl

1. Passantenhaven De Wijkse Haven

Aangenaam verpozen onder de rook van een wereldberoemde molen.

Passantenhaven ‘De Wijkse Haven’ vormt de verbinding tussen de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede en het weidse rivierenlandschap. Er is plaats voor een twintigtal jachten. Sinds kort bevindt zich op het haventerrein een toilet/douche voorziening. Havenkantoor/annex lunchroom zijn gesitueerd aan de overkant van de haven naast de molen Rijn en Lek. Hier kan zeven dagen per week een kopje koffie of thee worden gedronken, geluncht of geborreld. De lunchroom met eigen terras is een geliefde pleisterplaats bij passanten en ook de inwoners van Wijk bij Duurstede dankzij de gevarieerde menukaart met veel streekgerechten en gastvrije bediening. Het historische stadscentrum bevindt zich op slechts vijftig meter
afstand. Bakker, slager en andere speciaalzaken liggen om de hoek. Op de vele terrassen is het aangenaam vertoeven. Wijk bij Duurstede is een aanrader voor liefhebbers van historie,gastronomie en cultuur. Welkom!

Bij aankomst s.v.p. aanmelden bij de havenmeester. De Wijkse haven heeft een eigen havenreglement, dat staat vermeld op de website.  2. WSV Rijn en Lek

Watersportvereniging Rijn en Lek is prachtig gelegen in de beschutting van de dode arm van de Rijn met uitzicht op het gezellige centrum van Wijk bij Duurstede. Onze havenmeesters heten u van harte welkom.

Direct na het invaren van de aftakking van de rivier vindt u aan bakboord de fraaie haven met een duidelijke aanmeldsteiger en comfortabele boxen. Met een zuidwestelijke of noordoostelijke wind kunt u het schip met de kop in de wind afmeren. De havenmeester is aanwezig om u te assisteren en helpt u graag verder bij het afmeren in de aangewezen box met langs steiger.

De gezellige club ark heeft een heerlijk terras met een prachtig uitzicht. U bent van harte welkom voor een hapje en een drankje. In de club ark bevinden zich tevens moderne douches, toiletten en wasmachine met droger.

De Krommerijn streek, de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug bieden volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen (leenfietsen beschikbaar).

Bereikbaarheid Utrecht (20 km):
• Wandelen via het Kromme Rijn pad 4 uur
• Met de fiets, routes door het buitengebied met kastelen en landgoederen 1 - 1,5 uur
• Per bus in 25 minuten

Overige faciliteiten
• Rolstoelvriendelijke steigers
• Douche en toilet voor senioren
• Leenfietsen
• Motorservice bij pech


 

3. Jachthaven de Lunenburg B.V.

In de voormalige steenfabriek de Lunenburgerwaard te Wijk bij Duurstede is ons watersportbedrijf - rustig gelegen aan de dode rivierarm van de Rijn - gevestigd. Vanuit de haven is de historische stad van Wijk bij Duurstede makkelijk te bereiken.

De jachthaven biedt ruimte aan 190 vaste ligplaatsen en 20 passanten plaatsen. Alle steigers zijn voorzien van stroompunten en drinkwater. Om de omgeving te verkennen zijn er leenfietsen beschikbaar. De jachthaven verzorgt verschillende diensten waaronder, service en onderhoud, binnen en buitenstalling op de wal met een capaciteit van 450 boten en 200 caravans.

Zoekt u in de omgeving van Wijk bij Duurstede een ligplaats, passantenhaven of een winterstalling dan bent u bij Jachthaven Lunenburg aan het juiste adres. In bepaalde gevallen is het gemakkelijk om uw boot uit het water te halen. Bijvoorbeeld bij pech of wanneer u onderhoud aan uw boot wilt plegen, is een korte stalling ook mogelijk. Wij beschikken over een botenkraan tot 50 ton en een trailerhelling. Bij de Lunenburg is het nog mogelijk 'doe het zelf' werkzaamheden te verrichten aan uw boot. Dit is vrijwel uniek in Nederland.