‹ Terug naar het zoekoverzicht

Stichting Jachthaven en Camping de Helling
Helling 2
4101 AE CULEMBORG
Tel.: 0345-508930
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...
Website: 
www.jachthavenculemborg.nl


Jachthaven Culemborg

Welkom in de jachthaven van Culemborg.

De jachthaven van Culemborg is misschien wel de fraaiste van Midden-Nederland. Niet in het minst vanwege de prachtige, lommerrijke passantenkade van 170 meter lengte. ’s Ochtends geniet je aan die kade van je ontbijtje in de zon en ’s middags is het dé perfecte plek voor een borrel in de schaduw van de imposante bomenrij langs de Veerweg. Binnen enkele minuten lopen, bereik je de bruisende, historische binnenstad. In het centrum vind je een rijk aanbod van winkels, gezellige terrasjes en restaurantjes. Bovendien worden er zomers bijna ieder weekend evenementen georganiseerd. De haven en camping zijn omgeven door prachtige tot ‘nieuwe natuur’ verbouwde uiterwaarden. Aan beide zijden van de Lek. De jachthaven is daarom een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in het rivierengebied en de Betuwe. Diverse ‘Rondje Pontjes’ horen tot de mogelijkheden. In de buurt van de haven zijn fietsen te huur. Bovendien bevindt het NS-treinstation zich op tien à vijftien minuten lopen.

In onze haven, met 300 ligplaatsen, zijn alle basisvoorzieningen aanwezig, uiteraard met gratis wifi. Meer voorzieningen zijn niet nodig, want de binnenstad en de supermarkt, slager en de warme bakker zijn nabij. De voormalige gemeentehaven is sinds 2014 in beheer van watersportvereniging De Helling. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers is de haven in de afgelopen jaren steeds meer verbeterd. Zonder dat dit tot aanzienlijke tariefstijgingen leidde! Sinds mei 2017 mag de jachthaven de accreditatie “Blauwe vlag” voeren. Een internationale milieuonderscheiding voor stranden en jachthavens. In 2019 kwam daar ook de Groene Wimpel bij, die jaarlijks aan slechts 25 jachthavens in Nederland wordt toebedeeld.
Deze award wordt verkregen door extra inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en verduurzaming van de jachthaven. We zijn heel blij dat steeds meer passanten Culemborg en haar omgeving ontdekken. Die komen de volgende ochtend een nachtje bijboeken, want nog niet uitgekeken. Dat onze havenmeester iedere passant rijkelijk voorziet van toeristische info, draagt daar ongetwijfeld aan bij.

Havenmeester
De havenmeesters hanteren flexibele werktijden. Je vindt ze in ieder geval tussen 9:00 en 10:00 en 16:00 en 18:00 uur. Op zondag van 11:30 tot 12:30 en van 16:00 tot 18:00 uur. Buiten deze tijden is de ‘mees’ alleen aanwezig als dat nodig is. In de praktijk betekent dit in de weekenden en de drukke zomerwerken doorgaans ’s middag al vanaf een uur of twee. Voor passanten en dringende zaken is de havenmeester 24/7 bereikbaar via 0345 508 930 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op www.jachthavenculemborg.nl en vergeet ook niet om onze Facebook-pagina te ‘liken’.

Culemborg
Op www.culemborgklopt.nl staat, naast toeristische info, de meest actuele evenementenagenda. Bovendien zijn er allerlei leuke rondleidingen te doen in de historische binnenstad. Toeristische informatie haal je overigens ook in het voormalige stadhuis aan de Oude Vismarkt 4 (tegenover de Hema). Openingstijden van april tot oktober: maandag 13.00 - 17.00 uur, dinsdag - vrijdag 10.00 - 17.00 uur, zaterdag - zondag 12.00 - 16.00 uur.