‹ Terug naar het zoekoverzicht

Stichting Jachthaven en Camping de Helling
Helling 2
4101 AE CULEMBORG
Tel.: 0345-508930
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken...
Website: 
www.jachthavenculemborg.nl


Jachthaven Culemborg

Welkom in de jachthaven van Culemborg.

De jachthaven van Culemborg is misschien wel de fraaiste van Midden-Nederland. Niet in het minst vanwege de prachtige lommerrijke passantenkade van 170 meter lengte. ’s Ochtends geniet je aan die kade van een ontbijtje in de zon en ’s middags drink je het biertje & wit wijntje in de schaduw van de imposante bomenrij langs de Veerweg.

Ook de situering van de haven kan niet beter. Op enkele minuten lopen van de regelmatig bruisende binnenstad met al zijn winkeltjes en een rijk aanbod van gezellige terrassen en puike restaurantjes. De haven en camping zijn omgeven door prachtige tot ‘nieuwe natuur’ verbouwde uiterwaarden. Zowel aan deze als aan de overkant.

De jachthaven is een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in het rivierengebied. Diverse ‘Rondje Pontjes’ horen tot de mogelijkheden. Fietsen zijn in de nabijheid van de haven te huur. Bovendien bevindt een NS-treinstation zich op tien a vijftien minuten lopen.

In de haven (300 ligplaatsen) zijn alle basisvoorzieningen aanwezig, uiteraard met gratis wifi. Meer voorzieningen zijn niet nodig, want de binnenstad en de supermarkt, slager en de warme bakker zijn nabij. De voormalige gemeentehaven is sinds 2014 in bezit van watersportvereniging De Helling. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers is de haven flink opgeknapt. Zonder dat dit tot tariefstijgingen leidde. Verder heeft de jachthaven in mei 2017 de accreditatie voor de “Blauwe vlag” verkregen. We constateren de afgelopen jaren dat steeds meer passanten

We constateren de afgelopen jaren dat steeds meer passanten Culemborg en omgeving ontdekken. Die komen de volgende ochtend een nachtje bijboeken, want nog niet uitgekeken. Dat de havenmeester iedere passant rijkelijk voorziet van toeristische info, draagt daar ongetwijfeld aan bij.

Havenmeester
De havenmeester heeft flexibele werktijden. Hij is in ieder geval aanwezig tussen 9:00 en 10:00 en 16:00 en 18:00 uur. Op zondag van 11:30 tot 12:30 en van 16:00 tot 18:00 uur. Buiten deze tijden is de ‘mees’ alleen aanwezig als dat nodig is. In de praktijk betekent dit dat hij er in de weekenden en de drukke zomerwerken doorgaans ’s middag al vanaf een uur of twee rondloopt- en fietst. Voor passanten en dringende zaken is de havenmeester 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar via 0345 508 930 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op www.jachthavenculemborg.nl en vergeet ook niet om onze Facebook-pagina te ‘liken’.

Culemborg 700
Bijzonder in 2018 is dat Culemborg het hele jaar viert dat het 700 jaar geleden is dat ‘we’ stadsrechten kregen. Dat betekent tal van extra activiteiten. Op www.culemborgklopt.nl staat, naast toeristische info, de meest actuele agenda.Toeristische informatie kun je ook nog halen in het voormalige stadhuis aan de Oude Vismarkt 4 (tegenover de Hema).

Openingstijden van april tot oktober:
maandag 13.00 -17.00 uur,
dinsdag - vrijdag 10.00 -17.00 uur,
zaterdag - zondag 12.00 -16.00 uur.