‹ Terug naar het zoekoverzicht


Passantenhaven Doesburg

Turfhaven 1
6981 EC  Doesburg
Tel.: 06-55177509
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.bezoekdoesburg.nl 

 

 

Doesburg - Passantenhaven

Doesburg is een prachtige Hanzestad aan de IJssel en Oude IJssel.

 

De oude vestingstad beschikt over een passantenhaven met circa 60 ligplaatsen. Met op het water een drijvend voorzieningengebouw met een betaalautomaat. U kunt daar uw verblijf met boot afrekenen. Vanaf de passantenhaven loopt u binnen enkele minuten de historische binnenstad in. Wie Doesburg kent, zal het volmondig beamen: je krijgt er niet genoeg van. Hier barst het van de bezienswaardigheden. Meer dan 150 monumenten en vele musea, je komt ogen tekort.


      

Een rondwandeling door de stad is natuurlijk een aanrader. Net als een bezoek aan het Lalique Museum en De Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland. Wie goede benen heeft, moet beslist de Martinikerk beklimmen. Het winkelaanbod kenmerkt zich door een aantrekkelijke variëteit: bijzondere en gespecialiseerde winkels bieden producten aan die je niet overal vindt. Naast de bijzondere boetiekjes zijn natuurlijk ook de bekendere ketens vertegenwoordigd.
Met al de restaurants, cafés en eethuisjes biedt de sfeervolle binnenstad van Doesburg tal van mogelijkheden om te lunchen, te borrelen of te dineren. Maar ook voor koffie met gebak of een andere lekkernij kunt u in het centrum terecht.
Wie Doesburg bezoekt, komt graag nog eens terug!