‹ Terug naar het zoekoverzicht

Kozakkenhaven
IJsseldijk
8194 LE Veessen
Tel.: 06-81199599
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.kozakkenhaven.nl

Foto: A. Bakker

 

 

Veessen - Kozakkenhaven

De volledig gerenoveerde Kozakkenhaven in Veessen is een kleine passantenhaven aan de IJssel tussen Zwolle en Deventer met een beperkt aantal vaste ligplaatsen. De toegang vindt u bij kmraai 962,3 aan de linkeroever van de rivier.

 
De haven is gesitueerd in de oude IJsselarm De Hank, en wordt bereikt als u de havenmond invaart en de opstapplaats van het Kozakkenveer en het Kozakkenmonument voorbij vaart. Er zijn passantenplaatsen voor schepen tot 20 meter. Voor schepen tot 15 meter zijn boxen beschikbaar met 95 cm brede zijsteigers. Het havenkantoor met sanitaire voorzieningen bevindt zich op een ponton naast de loopsteiger. Op het haventerrein zijn diverse faciliteiten zoals bijv. een trailerhelling en aparte vissteigers te vinden en gratis WiFi ontbreekt natuurlijk niet. Zelfs afrekenen kan eenvoudig via de website www.kozakkenveer.nl ; via een simpel keuzemenu kunt u de betaling regelen via bijvoorbeeld iDeal. Een saniplek ontbreekt natuurlijk niet, want er zijn ook een 10-tal camperplaatsen op het haventerrein gerealiseerd.

Veessen is een levendig dorpje dat meer te bieden heeft dan alleen een overnachtingsplek. Voor fietsers is de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld met diverse nieuwe fietspaden een bezienswaardigheid en voor wandelaars zijn er de klompepaden te vinden. Het Kozakkenveer verzorgt voor fietsers en voetgangers de verbinding naar het natuurgebied De Duursche Waarden aan de overkant van de IJssel. In de directe omgeving van de haven zijn een tweetal restaurants en een buurtwinkeltje te vinden. De buurtbus of fiets brengt u voor meer boodschappen naar Heerde (6 km). De haven wordt gerund door vrijwilligers van de Stichting Havenbeheer Veessen.
Wij heten u van harte welkom!